Peste 200 de locuri pentru carantinați și hrană caldă oferite de Episcopia Giurgiu

0
342

Înainte de instaurarea stării de urgență, imediat ce autoritățile au ridicat nivelul de alertă cu privire la epidemia de coronavirus, Biserica s-a pregătit pentru a preîntâmpina o eventuală criză umanitară.

În toată țara, parohii, mănăstiri, episcopii și arhiepiscopii ajută fiecare la capacitatea sa, coordonându-se la nivel de eparhie. Oferă sprijin spiritual și consiliere, dar și hrană caldă pentru lucrătorii medicali și vamali, pentru vârstnici, persoane fără venituri și persoane izolate în carantină.

Și la Giurgiu, conform spuselor purtătorului de cuvânt al Episcopiei, Eduard Dumitrache, s-au luat măsuri pentru sprijinirea autorităților locale, în caz de nevoie.

Astfel, Episcopia oferă spaţiile pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială „Sf. Andrei” a Parohiei „Sfânta Treime” – Smârda din Municipiul Giurgiu, Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia.

Totodată, sunt oferite autorităților, la nevoie, spații de cazare pentru persoanele ce ar putea intra in carantină sau în izolare. Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Episcopiei Giurgiu, din inventarul realizat a rezultat un număr de aproximativ 200 până la 250 de locuri de cazare.

De asemenea, aceeași sursă a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că viețuitorii Mânăstirii „Sfântul Ioan Rusul” din Slobozia produc halate medicale, urmând ca, în măsura posibilităților, să înceapă să realizeze și combinezoane de protecție, tot materialul necesar fiind asigurat de diferiți sponsori din municipiul și județul Giurgiu. 

„Menționăm totodată că până acum nu am fost solicitați pentru aceste spații mai ales pentru că ele trebuie să îndeplinească anumite standarde sanitare impuse de protocoalele folosite pentru aceste situații iar ele fiind mai degrabă spatii civile/bisericești nu au fost concepute pentru acest tip de evenimente. Cu toate acestea disponibilitatea noastră rămâne deschisă și facem orice efort este omenește posibil să trecem împreună cu bine peste perioada aceasta.”, a mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Giurgiu. 

(Jurnal)