Peste 17 tone de deşeuri oprite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
285

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace transport, nereguli privind transferul a peste 17 tone de deşeuri de pilitură, șpan feros și catalizatori auto uzați. Deşeurile urmau să ajungă în România și Olanda însă au fost returnate societăţilor expeditoare.

În data de 06.10.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două mijloace de transport conduse de doi cetățeni bulgari, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani.

Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri de pilitură, șpan feros și catalizatori auto uzați, încărcate din Bulgaria și aveau ca țări de destinație România și Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în primul mijlocul de transport se afla cantitatea de 17.000 kilograme deșeuri de pilitură și șpan feros, iar în al doilea se afla cantitatea de 600 kilograme deșeuri catalizatori auto uzați.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare”, informează Compartimentul Purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)