peste-350-de-politisti-asigura-ordinea-publica-la-mitingul-usl-173015 Peste 160  de polițiști vor asigura zilnic ordinea și liniștea publică în judeţul Giurgiu, în minivacanţa de Rusalii 2015.

 

În perioada 29 mai – 1 iunie , peste 160 de poliţişti giurgiuveni din cadrul structurilor de ordine publică, (poliţie rutieră, acţiuni speciale, transporturi, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase,precum și combaterea criminalității organizate)  vor acţiona zilnic, cu 90 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Polițiștii vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona bisericilor sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători. La nivelul I.P.J. Giurgiu au fost constituite şi rezerve de intervenţie care vor fi gata să intervină în situaţia în care este necesar.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, un număr de 34 de poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic pe principalele drumuri naţionale, în municipiul Giurgiu ,  Bolintin Vale și Mihăileşti, utilizând în medie 9 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către municipiul Bucureşti, Republica Bulgaria sau principalele lăcaşe de cult sau zone de agrement. (Jurnal)