Peste 150 de copii vor participa joi , la Giurgiu, la Zilele Dunării! Ce surprize îi mai așteaptă pe giurgiuveni…

0
118

imageResize 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), împreună cu Administrația Națională  ”Apele Române” (ANAR), organizează joi, 23 iunie, începând cu ora 10.30,  în Portul Giurgiu , manifestările dedicate Zilei Dunării.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana PAșCA PALMER, va fi prezentă la evenimentul de la Giurgiu și va participa, alături de peste 150 de copii, la debutul activităților dedicate lor printre care se numără ateliere creație — reciclare, ”face painting” sau exerciții de fotografie.

În cadrul activităților, va avea loc un exercițiu demonstrativ în cadrul căruia vor fi expuse cele mai noi echipamente de apărare împotriva inundațiilor aflate în dotarea ANAR, dar și o demonstrație cu nava-laborator ”Sarmisegetuza”, cea care asigură intervenția în cazul unei poluări majore cu petrol pe fluviul Dunărea.

De asemenea, vor fi organizate exerciții demonstrative pentru analiza nitraților din ape precum și Analiza apei Inițiere în lumea nevăzută a apei’— Analiza unei picături de apă la microscop și analiza chimică specifică a apei din fluviul Dunărea.

Evenimentul ce va debuta joi va fi marcat marcat în acest an pe parcursul întregii luni iunie — LUNA DUNĂRII — și va acorda o importanță deosebită conștientizării și participării populației la eforturile de conservare a fluviului Dunărea. Obiectivul principal al acestor activități este acela de a implica cetățenii țărilor dunărene în multiple activități independente sau comune, desfășurate pe plan local, național și regional.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Danube Region Strategy, Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți, Instituția Prefectului din Județul Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu Primăria Giurgiu, Asociația Centrul pentru Politici Publice Ecopolis și Coca Cola HBC România.

(Jurnal)