Jurnal Giurgiuvean

Peste 14 tone de deșeuri metalice descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni, într-un camion având documente false. Ce altceva a mai fost găsit…

      Luni, 9 mai, în jurul orei 22:25, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, control asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri metalice.

        Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

         În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 14,4 tone de deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România.

         Totodată, s-a constatat că mijlocul de transport nu este același cu cel înscris în documentele prezentate la control, iar contractul privind transferurile de deșeuri își încetase perioada de valabilitate.

         Autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

(Jurnal)

Exit mobile version