dscf7027La nivelul judeţului nostru, numărul de hectare împădurite este printre cele mai reduse din ţară, astfel că preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu a decis ca, în luna consacrată pădurii, să îşi pună subalternii la treabă. Dacă nu pe toţi cei 1500 de angajaţi ai Consiliului şi ai direcţiilor subordonate, măcar pe şefi. Astfel, conducerea CJ, directorii şi şefii de servicii vor schimba, pentru câteva ore, costumul elegant cu ţinuta „de scandal” şi vor face cunoştinţă cu unele obiecte pe care poate nu le-au folosit niciodată: lopată, cazma, sapă. În urma acestei schimbări, acolo unde este necesar, va rămâne un copăcel, astfel că afirmaţia “în viaţă trebuie să faci trei lucruri: să construieşti o casă, să ai un copil şi să plantezi un copac” va deveni realizare pentru fiecare dintre şefii din CJ Giurgiu.

Dacă la nivelul judeţului au fost deja câştigate două proiecte cu finanţare de la Fondul de Mediu – comunele Colibaşi şi Oinacu se vor îmbogăţi cu un total de 73 de hectare de pădure – conducerea CJ a decis că nu trebuie să se rezume doar la acestea. Astfel, au dat curs unei invitaţii mai vechi, un proiect denumit „Milioane de oameni, milioane de copaci”, prin care au convins 13 primari de comune din judeţ să planteze arbori atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţii. Prin acest proiect, vor fi plantaţi un număr de 28.000 de puieţi de stejar roşu, tei şi salcâm, oferiţi drept sponsorizare de către Direcţia Silvică Giurgiu. Prima localitate în care se vor planta puieţi este comuna Călugăreni, unde marţi toţi voluntarii vor creşte suprafaţa de pădure a comunei.

Suprafaţa totală ce va fi împădurită în cadrul proiectului „Milioane de oameni, milioane de copaci” este de 11,27 hectare.

Oana CĂLIN