31827

        Sesiunea august-septembrie 2015 a examenului de bacalaureat a debutat luni, 17 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română (proba A). Marți, 18 august, se desfășoară evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă (proba B). În data de 19 august, elevii vor fi evaluați la proba competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), iar în zilele de 20-21 august va avea loc evaluarea competențelor digitale (proba D).

        Probele scrise vor începe pe 24 august, cu proba la limba și literatura română (proba E a); urmează proba la limba și literatura maternă în data de 25 august (proba E b); proba obligatorie a profilului se va desfășura pe 26 august (proba E c), iar pe 28 august elevii vor susține ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării (proba E d).

        Rezultatele se vor afișa pe data e 31 august (până la ora 12.00), iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi (între orele 12.00 – 16.00). În zilele de 1 și 2 septembrie aceste contestații vor fi soluționate, urmând ca pe 3 septembrie să fie afișate rezultatele finale.

        Potrivit declarațiilor reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu pentru publicața noastră, la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1079 de elevi din tot județul; au fost organizate 5 centre de examinare – 2 în municipiu ( la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și la Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”) și 3 centre în județ (la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin-Vale, la Liceul Tehnologic ”Tiu Dumitrescu” din Mihăilești și la Liceul ”Udriște Năsturel” din Hotarele). Reprezentanții I.Ș.J. ne-au mai precizat că lucrările vor fi corectate în alt județ, dar deocamdată nu se știe cu exactitate unde anume.

(Teodora NICOLAU)