Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu produse contrafăcute

0
92
perchezitiiÎn această dimineață, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii din Giurgiu și București efectuează, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, 20 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice contrafăcute.

La data de 30 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și ai Direcției Generale de Poliție a Poliției Municipiului București efectuează 20 de percheziții, în județul Giurgiu și în București, la locuințele a 11 persoane și la punctele de lucru ale unor societăți de turism internațional.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 — iunie 2016 a.c., persoanele în cauză ar fi introdus în țară, în vederea comercializării, articole de îmbrăcăminte, încățăminte și cosmetice contrafăcute, aduse din Turcia, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, erau transportate prin intermediul unor societăți de turism sau cu autotrenuri, sub sigiliu vamal.

Polițiștii au indisponibilizat, pe parcursul cercetărilor, bunuri contrafăcute în valoare de 2.000.000 de lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și contrabandă.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.