descinderi-mascatiPoliţiştii bucureşteni au făcut în această dimineață (15 iulie) percheziţii,  la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de delapidare, printre care și o serie de giurgiuveni, suspectați că ar fi făcut achiziţii fictive de la societăţi de tip „fantomă”, prejudicul produs fiind estimat la 300.000 de euro.

Potrivit Poliţiei Capitalei, anchetatorii pun în aplicare şase mandate de percheziţie, la cinci domicilii şi la o instituţie publică, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 – 2014, suspecţii au efectuat diverse achiziţii publice fictive, de la mai multe societăţi cu comportament de tip fantomă. Prejudiciul estimat până la acest moment este de 300.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, patru persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. (JURNAL)