Percheziții în trei penitenciare, printre care și cel de la Giurgiu, cauza fiind traficul de droguri!

0
596

Procurorii DIICOT  au efectuat joi dimineaţă, un număr de  22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei penitenciare, în cadrul unei anchete care vizează destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, au avut loc descinderi la penitenciarele din Galaţi, Brăila şi Giurgiu.

Liderul reţelei care distribuia droguri deţinuţilor ar fi un bărbat condamnat pe viaţă!

Conform unui comunicat al DIICOT, la sfârşitul anului 2022, într-un penitenciar a fost creată o structură infracţională specializată în introducerea în spaţiile de deţinere a unor importante cantităţi de droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive care erau distribuite deţinuţilor în schimbul unor importante sume de bani.

Drogurile şi etnobotanicele au fost impregnate în foi de hârtie şi remise deţinuţilor cu ocazia vizitelor efectuate de aparţinători. De asemenea, o parte importantă a drogurilor şi/sau substanţelor cu efecte psihoactive introduse în penitenciare a fost traficată către alte unităţi de deţinere, prin intermediul deţinuţilor care erau transferaţi în vederea soluţionării diverselor afaceri judiciare pe care la aveau în faţa instanţelor din ţară.

Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi.

(Jurnal)