În această dimineață , peste 160 de polițiști bucureșteni specializați în investigarea fraudelor împreună cu reprezentanți ai Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale, București, au efectuat  un număr de 22 de percheziții domiciliare în Capitală și în județele Prahova, Călărași, Ilfov și  Giurgiu. Au fost puse astfel  în aplicare 25 de mandate de aducere, în scopul combaterii contrabandei cu țigarete.

Acțiunea a fost demarată în baza datelor și informațiilor deținute de către polițiștii bucureșteni, și se desfășoară într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Din informațiile deținute până în acest moment, se pare că mai multe persoane ar fi introdus în țară tutun vrac și țigarete, din străinătate, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe piața internă, fără a achita taxele datorate bugetului de stat. Prejudiciul estimat a fi adus bugetului de stat depășește suma de 500.000 euro.

La această acțiune polițiștii bucureșteni beneficiază de suport de specialitate din partea D.I.P.I. și sprijin operativ asigurat de IPJ Prahova, Călărași, Ilfov, Giurgiu și Serviciul de Acțiuni Speciale.