Aproape 8.000 de ţigarete fără documente de provenienţă au fost depistate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi ai Biroului Poliţiei pentru Mediul Urban Giurgiu în urma a nouă percheziţii domiciliare în municipiul Giurgiu şi în comuna Băneasa. “Poliţiştii au intensificat activităţile pentru prevenirea şi combaterea traficului ilegal cu produse din tutun ce provin din Ucraina, Republica Moldova sau sunt transportate pe Marea Neagră şi, astfel, au efectuat nouă percheziţii simultane în municipiul Giurgiu şi în comuna Băneasa, la domiciliile unor persoane suspectate de trafic ilegal cu produse din tutun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Mirela Gheţa.

În timpul activităţilor întreprinse a fost identificată şi ridicată în vederea confiscării, de la locuinţele a trei persoane, cantitatea de 395 de pachete ţigări, respectiv 7.900 de ţigarete de diferite mărci, netimbrate sau având aplicate timbre fiscale de provenienţă ucraineană sau moldovenească. C. Daniel, de 42 de ani, D. Ecaterina, de 49 de ani şi T. Dumitra, de 54 de ani din Giurgiu sunt cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulaţie de produse contrafăcute şi concurenţă neloială.

Ţigările, în valoare totală de 2.598 de lei, au fost confiscate, iar poliţiştii continuă activităţile de investigare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, stabilirea legăturilor infracţionale şi a modalităţilor de procurare şi comercializare a ţigărilor netimbrate.

AGERPRES