Percheziții ale polițiștilor giurgiuveni din compartimentul Investigarea Criminalității Economice, la persoane bănuite de evaziune fiscală

0
161

În această dimineață, 16 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 2 ordonanțe de predare înscrisuri, în municipiul București, dar și în județele Vâlcea și Giurgiu, într-un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada 2015-2020, reprezentantul legal al unui operator economic ar fi omis evidențierea în actele contabile a veniturilor realizate din prestări de servicii în domeniul construcțiilor, prejudiciului fiind estimat la aproximativ 789.648 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumţia de nevinovăţie.

(Jurnal)