*Vezi ce vor primi de la giurgiuveni cei aflați în nevoi

La solicitarea președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, consilierii județeni s-au întrunit, luni, 23 septembrie, într-o Ședință publică extraordinară cu scopul de a aproba un Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 40.000 de lei pentru achiziționarea de bunuri alimentare și nealimentare. Aceste bunuri vor fi achiziționatate cu scopul de a fi acordate ca sprijin persoanelor aflate în dificultate, în urma inundațiilor  din județul Galați. În alocuțiunea sa de susținere a  Proiectului, președintele C.J., Vasile Mustățea, a precizat: „Așa cum am promis la ultima noastră ședință, la solicitarea dumneavoastră privind strângerea de ajutoare pentru sinistrații din județul Galați, ne-am organizat, am găsit și soluțiile legale, și iată astăzi ne întrunim în Ședință publică extraordinară pentru a aproba un sprijin financiar de 40 mii lei, pentru acești oameni greu încercați de vitregiile naturii. Gălățenii se găsesc într-o situație foarte grea. Am luat legătura cu Consiliul Județean Galați pentru a stabili împreună produsele care le sunt cele mai necesare. În urma acestor discuții i-am transmis domnului vicepreședinte Dumitru Gavrilă să se ocupe personal de această acțiune”. Informații specifice au fost furnizate consilierilor județeni de Dumitru Gavrilă, vicepreședintele CJ Giurgiu, care a menționat: „Joi, 19 septembrie, am discutat cu vicepreședintele CJ Galați care ne-a spus că pe lângă îmbrăcăminte și produse alimentare ar avea mare nevoie și de produse nealimentare. Pentru a acționa cât mai rapid am primit un sprijin substanțial de la primarii din Colibași și Valea Dragului care ne-au împrumutat cu cei 40 de mii de lei. Am fost deja la București și am achiziționat ce ne-au solicitat cei de la CJ Galați: 2.080 găleți, 1.836 ligheane, 210 mături, 7.500 perechi de chiloți, 360 săpunașe, 700 de prosoape, o tonă de zahăr, o tonă de orez etc. Vom mai deplasa la Galați și două tiruri încărcate cu saci cu îmbrăcăminte și încălțăminte, produse donate de cetățeni și suma de 680 lei primită tot de la oameni pentru achiziția de produse alimentare. Le mulțumesc tuturor giurgiuvenilor care au făcut donații și celor doi primari pentru sprijinul acordat CJ Giurgiu. Prin acest gest dovedim că deși se vorbește peste tot că suntem cel mai sărac județ din țară, arătăm că avem un spirit dezvoltat de umanitate dând o mână de ajutor gălățenilor”.

 „GICĂ” contra – dă cu „bâta-n baltă!!!”

Veșnicul nemulțumit și nedumerit Constantin Buduru, consilier ecologist, a dat și de data aceasta cu „bâta-n baltă!!!” „Nu am înțeles eu bine sau e adevărat că cineva a luat marfă pe banii altcuiva! Pe cine s-a făcut factură, domnule președinte? Facem cartel? De unde am avut banii – dacă îi aprobăm azi? La aceste dileme, cu mult tact profesional, președintele CJ, Vasile Mustățea, i-a oferit lui GICĂ contra răspunsurile de rigoare: „Îți garantez domnule Buduru că nu s-a făcut nicio ilegalitate. Fiecare produs primit de la cetățeni este înregistrat, și se specifică de la cine provine. La Galați domnul vicepreședinte Dumitru Gavrilă le va da pe bază de proces verbal, ca să nu existe nicio suspiciune. Vă rog domunle Gavrilă să aveți grijă ca toate documentele întocmite să fie legale. Mulți cetățeni din oraș și județ ne-au mulțumit pentru această inițiativă, iar eu vă mulțumesc dumneavoastră anticipat pentru vot, așa cum trebuie felicitați și cei doi primari care ne-au împrumutat cu bani, pentru câteva zile. Dacă credeți că s-au făcut ilegalități sesizați organele abilitate, domnule Buduru. În loc să îl felicitați pe vicepreședintele Dumitru Gavrilă pentru soluția găsită dumneavoastră îl criticați în mod nejustificat!”.

N.R. Supus la vot Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitae de voturi – înregistrându-se CULMEA IRONIEI o singură abținere – trecută în dreptul mereu nemulțumitului Constantin BUDURU!!!

Heliade CĂLIN