După cum ne spunea preşedintele Consiliului de Administraţie al CAR Pensionari, Emil Câinaru, tot mai mulţi bătrâni vin să facă împrumuturi la sediul acestei instituţii din str. M. Sadoveanu nr. 2. Acesta este şi motivul pentru care s-au deschis 20 de puncte de lucru pentru toţi membrii ce locuiesc în teritoriu. Valoarea maximă a împrumutului este de 5.000 lei. Împrumutul se poate face doar având trei giranţi şi numai dacă membrii sunt cu cotizaţia la zi. „ În funcţie de contribuţia de 3 lei/lună şi de vechimea membrilor se acordă şi ajutoare de deces.”

Aceste ajutoare ‘ au fost fixate în şedinţa AGA din primăvara acestui an, atunci când s-au stabilit şi membrii Consiliului de administraţie, în număr de 4, cât şi comisia de cenzori (3 pentru municipiu şi 2 pentru teritoriu).

„Tot în ideea de a veni în ajutorul membrilor aflaţi

într-o continuă stare de sărăcire am scăzut, în doar două luni, dobânda împrumuturilor acordate de la 15% la 10%. Am cumpărat o maşină mortuară din Bulgaria, dotată cu toate accesoriile şi pentru că dorim să respectăm normele europene suntem pregătiţi să cumpărăm foarte curând, un microbuz pentru persoanele ce însoţesc persoanele decedate, la cimitire”- ne declara Emil Câinaru.

La această dată, CAR Pensionari Giurgiu deţine peste 14.000 de membri, împrumuturile acordate lunar depăşind suma de 1.600.000 lei (16 miliarde lei – bani vechi)!!

„E adevărat că mai întâmpinăm câteodată şi cazuri de membri care nu-şi plătesc ratele împrumuturilor la timp, dar consilierii noştri se sesizează imediat şi recuperează banii, chemând în instanţă pe cei care refuză acest lucru. Avem la dispoziţie şi Legea 540/2002 prin care facem popriri pe pensii.”

Emil Câinaru ne mai spunea că ajutoare în valoare de 20-30 de lei se mai acordă şi în timpul anului pentru cei cu pensii foarte mici, dar şi pentru cei care suportă intervenţii chirurgicale deosebite sau au probleme grave de sănătate, ajutoare care ajung până la 1.000 lei. Organizarea punctelor de lucru – mai spunea Emil Câinaru – este extrem de riguroasă, şefii acestora raportând permanent situaţia încasărilor. Acei membri care nu sunt transportabili beneficiază chiar de deplasarea personalului CAR la domiciliul acestora.

„La 1 octombrie, de Ziua pensionarilor, nu ezităm niciodată să mai alocăm câte un sprijin material, modest, celor cu probleme. Nu uităm nici faptul că aceşti oameni au nevoie de socializare şi de aceea le-am organizat câteva acţiuni culturale. Nu au lipsit excursiile. În cursul lunii mai, 50 de persoane au beneficiat de o deplasare la Balcic (Bulgaria), unde le-am oferit şi o masă festivă. În iunie am repetat acest lucru, de data aceasta oferind celor 50 de membri, din mediul rural, o excursie la Russe.”

Preşedintele Câinaru încheia spunându-ne că în semn de respect faţă de cea care a donat spaţiul în care CAR Pensionari îşi desfăşoară astăzi activitatea, d-na Zgubea Maria, la fiecare dată de 15 septembrie, de Ziua Sfintei Marii, este făcută o slujbă de pomenire.

JGR

2 COMENTARII

  1. De ce vorbiti atata de pensionari cand pensionarii o duc mai bine decat salariatii, un salariat ia cel mult in ziua de azi 700 lei, iar un pensionar ajunge la 1000-1200 lei.Sunt putini cei care mai au pensiade 500 lei, cunosc si pensionari pe caz de boala cu 1000 de lei iar un salariat munceste pentru 600-700 lei.Nu este corect sa vorbiti numai de pensionari, ei o duc cel mai bine pe vreme de criza, nu li s-a taiat nimic.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.