Câți dintre pensionarii care huiduiau duminică jurnaliștii altor televiziuni decât cei de la ”draga de ea”,  Antena 1, știu că în timp ce ei nu-și puteau achita rețeta din pensie  , Dan Voiculescu  își  cumpăra (2009-2010), un avion Falcon, în valoare de 20 de milioane de euro, printr-un credit în leasing contractat de nimeni alta decât de Antena 1!  Avionul se afla în folosința exclusivă a lui Dan Voiculescu și a familiei sale. În schimb, Antena 1 plătea toate cheltuielile de operare și de întreținere, adică  aproximativ 500.000 de euro pe an!?

Cheltuielile cu avionul și mașina, plătite tot de Antene

Câți dintre cei care îl căinau pe bietul de el Dan Voiculescu, cel condamnat la 10 ani închisoare pentru spălare de bani, știu că mașina de serviciu cu care circula Voiculescu era un Mercedes 500 S, în valoare de 200.000 de euro, cumpărat tot de către Antena 1. Cheltuielile erau decontate de același post de televiziune. Sau că mașina de escortă, un Subaru Forester, era cumpărată  tot de Antena 1. Câți dintre noi știau că  șoferii și aghiotanții lui Dan Voiculescu erau angajați ai posturilor TV Antena 1, Antena 3 și Euforia TV. Adică erau un fel de ziaristo- bodygado-conducători auto!?  Zborurile cu elicopterul (800-1000 euro/oră) pe care mogulul le făcea prin țară, în interes personal sau de partid, erau decontate tot de către Antena 1 și Antena 3. La fel erau decontate și mesele de protocol care nu semănau deloc cu meniul zilnic al celor care au venit să se plimbe în jurul Cotroceniului.

 

Sediul din Șoseaua București-Ploiești este prima proprietate a lui Voiculescu. În epoca lui Ceaușescu, clădirea a aparținut firmei Crescent care făcea afaceri cu Securitatea. Acum, acolo este regia de emisie pentru cele cinci canale ale Antena Group și uplink-ul de satelit. Totodată, aici se află și studiourile de știri.

La fel de puțini știu că în timp ce bătrânii ăia plini de ură, mânați duminică 10 august, ca niște animale de companie , prin arșița unei zile toride de august, abia își plătesc factura la întreținere,  Mihai Gâdea, directorul Antenei 3, realizează „Sinteza zilei”  în platourile aflate la Romexpo, din studiouri închiriate pe o sumă infimă, ca să nu-i spunem modică, primită  de la Camera de Comerț. Cameră  condusă de nimeni altul decât de către pușcăriabilul  Mihai Vlasov. Asta se întâmpla  până la arestarea acestuia. Cine seamănă se adună! Trebuie menționat că o parte din chirie era plătită prin publicitate pentru Camera de Comerț. În ceea ce privește sediul Intact Media Center, construit pe terenul ICA, din strada Gârlei nr. 1, acesta a fost închiriat Romtelecomului. Se pare că în aceast contract a avut o mare influență și fostul ministru al Telelcomunicațiior, Sorin Pantiș. Și uite cum se dezleagă, ușor-ușor  ițele acestei afaceri! Din această tranzacție Dan Voiculescu a câștigat câteva milioane de euro! Gajarea terenului obținut de la ICA, către o bancă, i-a adus mogulului , spun procurorii, un credit de alte 40 de milioane de euro!  De precizat că ”Buncărul” în care locuiește fostul mogul media împreună cu familia a scăpat de sechestru!  (T.Florian)

 

 

2 COMENTARII

  1. Nu ai iesit in strada cand a fost vorba de pensiile lor, de dreptul la sanatate, de impozitele mari si multe, mai multe decat in orice tara europeana, nu ai iesit in strada pentru salariile lor dar au iesit sa apere un infractor. O masa de oamenii saraci cu duhul, tarati intr-un razboi care nu le apartine. Gadea, Badea CASTIGA SUTA DE MILIOANE DE PE URMA INFRACTIUNILOR COMISE DE VOICULESCU, ASTA ESTE DE FAPT MIZA JOCULUI BANUL SI PUTEREA. Voi ce aveti de castigat, un autograf cu manipulatorii numarul 1,2 si 3 ai Romaniei.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.