humpbacked Continuăm  seria dezvăluirilor legate de abuzurile fostului primar Lucian Iliescu , actual deputat de Giurgiu și totodată urmărit penal de către DNA, alături de fiul său Adrian Ștefan Iliescu. De data aceasta  redăm o declaraţie politică a deputatului Dănuţ Liga referitoare la unele aspecte din judeţul Giurgiu, având ca dată de publicare 22 februarie 2005.

            Din respect pentru această ţară şi cetăţenii ei şi în mod deosebit pentru cetăţenii judeţului Giurgiu, nu voi înceta să atrag atenţia asupra abuzurilor şi ilegalităţilor săvârşite de către baronul local Lucian Iliescu în judeţul Giurgiu. Am prezentat aceste nereguli instituţiilor abilitate, premierului Călin Popescu Tăriceanu, iar dacă nu se vor lua măsuri concrete, le voi prezenta în cele din urmă şi Preşedintelui ţării, domnul Traian Băsescu. Dumnealui a cerut ca asemenea lucruri să iasă la suprafaţă şi s-ar bucura dacă primul, ar fi de la alianţă. Şansa a fost de partea domnului preşedinte.
Într-o ocazie anterioară spuneam că domnul deputat Ujeniuc
( n.r. – reputatul avocat giurgiuvean era la acel moment parlamentar) are toate motivele să fie îngijorat de declaraţiile mele în plenul Camerei, cu privire la abuzurile şi ilegalităţile baronului Lucian Iliescu, deoarece este parte la toate acestea. Dar, cred că este corect şi normal ca toţi colegii noştri, instituţiile abilitate şi cetăţenii să cunoască şi ei unele adevăruri ţinute ascunse până acum …

Deși până la finalul mandatului său de parlamentar  nu și-a câștigat popularitatea în rândul giurgiuvenilor, Dănuț Liga a avut totuși curajul de a denunța la acea vreme, când Lucian Iliescu se afla ”pe cai mari”, o serie de lucruri pe care le știa toată lumea , dar care nu erau nicicum sancționate de Lege.

Despre ce fel de afaceri este vorba? – se întreba retoric, Dănuț Liga și tot el dădea răspunsul :   Vedem din adresa IGP Direcţia Cercetări Penale nr. 327.535 din 22.11.2000, adresată domnului Lis Dumitru: “Vă comunicăm că la Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a mun. Bucureşti, se desfăşoară cercetări cu privire la împrejurările în care numiţii Iliescu Ştefan Adrian, fiul primarului Iliescu şi Gheţa Alexandru, v-au vândut autoturismele marca Volvo 40 cu numărul de înmatriculare GR 02 LIS şi marca Audi A6 Avant, cu număr de înmatriculare GR 01 LIS, ce s-au dovedit a fi furate”. 
(…) Voi prezenta în continuare următorul punct de pe lista ruşinii, a judeţului Giurgiu, cu abuzuri săvârşite de către baronul local, preşedintele PNL Giurgiu Lucian Iliescu. Nebunia acestui om nu mai are margini; tot ce mişcă în acest judeţ crede că îi aparţine. Aşa se face că a pus ochii pe un teren ultracentral, proprietate privată din municipiul Giurgiu, dar, surpriză! Proprietarul nu a cedat presiunilor făcute asupra lui chiar dacă a fost nevoit să i se pună pentru câteva momente pistolul la cap. Neavând sorţi de izbândă, baronul PNL Iliescu i-a aplicat acestuia în ultimi ani, amenzi abusive de peste 300 milioane lei. Este adevărat, instanţa a anulat toate aceste procese verbale domnului Călinescu
(n.r. –Romeo Călinescu), deoarece erau neîntemeiate. Nenorocirea este că abuzurile şi presiunile se fac şi în momentul de faţă asupra acestui om. Aşa înţelege Lucian Iliescu să respecte dreptul de proprietate declarat în campania electorală ca literă de lege, de către Călin Popescu Tăriceanu, Primul Ministru , dar şi preşedintele PNL, cât şi de către preşedintele Traian Băsescu. Literă de lege pentru alţii, nu pentru preşedintele PNL – judeţul Giurgiu.
Regret faptul că un partid istoric de talia PNL are un asemenea dispreţ faţă de lege si faţă de proprietatea privată prin intermediul baronului local Lucian Iliescu.

 

Deputat de Giurgiu: Dănuţ Liga