Directorul  executiv al Poliţiei Locale Giurgiu,  Lazăr Ciobanu,   ne informa că după ce cei trei tineri teribilişti au fost sancţionaţi conform Legii nr. 61/ 1991R, art. 3, pct. 4 şi pct. 16, nu s-a mai înregistrat nici un caz similar până în acest moment. De unde şi concluzia că gaşca constituită se teme de o nouă acţiune, ştiind clar că riscă o pedeapsă cu mult mai mare în cazul unei viitoare abateri. Nu de alta, dar în urma manifestării artistice au fost buni de plată nu numai pentru amendă, ci au fost nevoiţi să şi refacă cele distruse. Dinu Mihai Ciprian a încasat o amendă în valoare de 50 (cam cât ar fi cheltuit pe 3-maxim 4 spray-uri graffiti) pentru că a scris pe pereţii clădirii Pizzeria Alei. La fel şi pentru amicul său, Costel Isaac Simion, care a scutit aceleaşi tuburi de colorat. Alexandru Eduard Ioni, cel de-al treilea membru al grupului a cotizat şi el cu aceeaşi sumă. Reamintim publicului şi un caz anterior acestuia, din zona centrală a oraşului, chiar pe gangul de la C.E.C. Autorităţile susţin acum că îi au în vedere oricând pe aceştia. S-ar găsi totuşi şi o soluţie, cu puţin mai multă înţelegere, şi care ar mulţumi ambele părţi. Îi invităm pe artiştii aflaţi încă sub anonimat la desene pe asfalt! Nu, nu este o glumă! Experienţa de turist o confirmă! În Italia, ţară emblematică, originară pentru fenomenul în discuţie, diverşi artişti colorează de mama focului pe asfalt. E mai mult ca sigur că aceştia s-au adaptat din mers la cerinţele pieţei şi au răspuns nevoii pentru artă. Au lăsat spray-urile şi pereţii (vs băncuţele, panourile publicitare, geamurile) şi au mers în zone turistice ale ţării, impresionând cu talentul lor. Au imortalizat de toate, îndeosebi icoane. Plus că au pus deoparte şi un bănuţ cât de cât cinstit. În felul acesta şi-au pus, apelând la un subterfugiu şi capodopera la adăpost, că nimeni nu îndrăzneşte, fie chiar şi din greşeală sau mare grabă să calce pe o imagine sfântă.

Soluţia,într-un viitor apropiat ar putea să aibă succes şi la noi. Poate nu s-ar mai supăra nimeni. S-ar salva cu siguranţă mai multe monumente istorice şi ar mai creşte şi la noi turismul, măcar în oraşele mari care pot organiza din când în când chiar şi expoziţii. Să se bucure cu adevărat şi ochii noştri de ceva valoros. Rămâne însă de analizat şi partea cealaltă a problemei, dacă nu e şi ilegal, atunci nu mai are niciuns sens, la ce buna atâta interes!? (Arabella STAN)

1 COMENTARIU

  1. Si la astia le-a declarat razboi Dl. Ciobanu?A mai declarat si celor care vandalizeaza parcurile si toate parcurile sint distruse.Politistii locali(daca pot fi numiti asa ,este un tatae care deabia mai merge) din Parcul Mihai Viteazul in loc sa stea la locul de joaca, stau la o baraca impreuna cu un vinzator ambulant si locul de joaca a inceput incet incet sa se distruga. A incceput cu pavajul cauciucat si continua pina va ajunge o ruina.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.