Pe 28 noiembrie se împlinesc 25 de ani de la moartea Părintelui Arsenie Boca. Deși mort Preotul Boca stârneşte controverse şi acum, la 25 de ani de la moartea sa. Mai mult de atât , importanţi prelaţi din zona Ardealului au început “lucrările” pentru canonizarea părintelui. Conform portalului lumeacredintei.com, “pentru o canonizare e nevoie de câteva etape concrete din punct de vedere dogmatic şi pragmatic. Se face propunerea canonizării, se instituie o comisie care să strângă dovezile pentru canonizare, au loc câteva şedinţe ale acestei comisii la intervale variabile de timp etc. Ei bine, toate aceste etape de muncă canonică nu au existat până acum în cazul Părintelui Arsenie”.

Preotul Cătălin Dumitrean, din Sibiu, autorul articolului vrea chiar declanşarea unui forum public despre modul în care trebuie canonizat Părintele Arsenie Boca. El le cere colegilor săi să ia legătura cu mănăstirea Prislop pentru a susutine proiectul.

 

2 COMENTARII

  1. Era si timpul.Invataturile parintelui Arsenie Boca ne indeamna pe toti ortodocsii la credinta.Sa fim aproape de Dumnezeu.Nu exista roman care sa nu fi citit o carte a parintelui Arsenie Boca.Vreau sa transform lacrimile voastre in bucurie este un indemn , o calauza , spre fapte crestine.Spre rusinea mea , nu am fost la Prislop pana anul acesta.Am plecat intr-o dimineata pe la ora 3 din capitala iar la ora 10 eram la Prislop.Cuvintele-mi sunt de prisos, pentru a descrie bucuria pe care am simtit-o.Pe o ploaie torentiala de octombrie , am venit in aceeasi zi acasa.Eram singura dar, cu gandul la parintele Arsenie Boca , am strabatut intr-o zi 600 km la volan.Simteam ca parintele Arsenie Boca ma ocroteste.