Lucrul pe care partidele venite la guvernare îl mimează cel mai bine este atitudinea neîndurătoare faţă de proprii lor membri. Aşa se face că urmând scenariul cazului Iacob Ridzi, (ministresa ce a fost trimisă să cureţe echipamentul de campanie electorală al staff-ului pedelist pentru vina de a fi fost prinsă atât de uşor că umbla cu Eba vopsită pe sute de mii de euroi), la Giurgiu, un modest şef de ocol Silvic din Comana, ce avea pretenţia de a deveni director de Direcţie Silvică pentru marele merit că era un biet membru al partidului aflat la guvernare, abia a fost salvat de la o binemeritată pârnaie de către tutorii săi politici. Mihai Mihalache, după ce şi-a recunoscut multele păcate de care era acuzat, a fost pus să plătească o amendă administrativă penibilă, de doar 200 Ron şi scos repede din poveste, pentru ca presa să uite vremea când acesta se dădea lup, jucându-se de-a scufiţa roşie cu conducerea Direcţiei mai sus amintite.

Pentru cei ce nu cunosc acest caz, reamintim că Mihai Mihalache fusese învinuit de conducerea Direcţiei că ocupase abuziv un apartament aparţinând Administraţiei Parcului Natural Comana; încălcase normele integrităţii fondului forestier în satul Izvoarele, fiind acuzat şi de alte numeroase deficienţe în activitate, cât şi de multe acte de insubordonare, „nereuşind să delimiteze activitatea politică de cea profesională” – aşa cum se declara într-un raport al Direcţiei, înaintat Ministerului. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne declarau că, pentru ca Mihalache să fie doar urecheat părinteşte, reprezentanţii justiţiei au fost supuşi ameninţărilor şi şantajurilor de tot felul.

Că este adevărat sau nu tot ce se spune pe seama acestui caz, nu putem declara cu certitudine. Cert este faptul că staful partidului încearcă să îngroape acum acest caz justificându-se prin butada: „copiii nu ţi-i alegi…!” Da, dar poţi să-i educi în spiritul onestităţii, al bunului simţ, domnilor politicieni! Din păcate unii se nasc lipsiţi de această glandă!

JGR