c2jszvqwjoqy6ej48w8upy9649fmobx4 FOTO: Intervențiile lor salvatoare fac  de multe ori  din pompieri niște îngeri  pentru toți cei ce așteaptă să se întâmple o minune, în clipele dramatice  pe care le trăiesc uneori în viață…

Detaşamentul de pompieri Giurgiu a fost solicitat sâmbătă, 30 mai, la ora 23.04 la un incendiu într-o locuinţă ( la care din fericire nu s-au înregistrat  victime), din comuna Stăneşti. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars: o fereastră (tâmplărie din lemn), 100 kg. făină şi tavanul camerei din lemn şi pământ pe o suprafaţă de aproximativ 16 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal a fost solicitat  a doua zi (31.05.2015), la puțină vreme după miezul nopții (ora 00.21) la un incendiu (fără victime), într-o locuinţă din oraşul Bolintin Vale. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars aproximativ 16 mp din astereala acoperişului învelit cu carton bituminos şi tablă. Cauza probabilă a incendiului a fost un foc pus de o persoană necunoscută.

Garda de intervenţie Mihăileşti a intervenit duminică 31 mai, la ora 20:15 la un ncendiu izbucnit la o troiţă în comuna Letca Nouă, sat Milcovăţu. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars acoperişul troiţei pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi crucea din lemn. Cauza probabilă a incendiului a fost flacăra de la lumânările nesupravegheate aprinse în acest loc.

Tot în data de 31 mai , la ora 21:13 a luat foc un autoturism în comuna Bulbucata. La faţa locului s-a deplasat o  autospecială de lucru cu apă şi spumă. În incendiu a ars în totalitate autoturismul Dacia Solenza. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric.

Detaşamentul de pompieri Giurgiu au fost solicitați marți 2 iunie, la ora 03.29  în municipiul Giurgiu de către o persoană ce solicita ajutor medical.  La faţa locului s-a deplasat o autospecială și s-a intervenit în sprijinul echipajului SAJ pentru transportarea unei persoane din ambulanţa SAJ în locuinţa acesteia.

La mai puțin de o oră (ora 04.12)  a izbucnit un incendiu pe o stradă din  municipiul Giurgiu. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În incendiu a ars izolaţia conductorilor electrici de la un stâlp. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric. (Jurnal)