Patru ore le-a trebuit pompierilor ”ISU Vlașca” pentru a stinge focul ce a cuprins o locuință din Braniștea

0
80

501eyg6ua2u2vn7c2ktwcdt37m77bwqt         Miercuri 3 februarie, la  ora 07.39, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu, a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Braniștea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

La locul solicitării s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă,  aparținând  Detașamentului de Pompieri Giurgiu. Aici s-a constatat că incendiul era în dezvoltare liberă la nivelul acoperișului  cu pericol de extindere la locuinţă și celelalte anexe. Propagarea rapidă a incendiului a fost favorizată  de existența unei cantități mari de furaje în gospodăria săteanului.

Intervenţia a fost una dificilă deoarece incendiul s-a extins rapid la acoperișul întregi gospodării, inclusiv la cel al casei, dar și din cauza existenței unei cantități foarte mari de furaje. Datorită intervenției prompte a echipajelor de intervenție incendiul a fost localizat rapid după care s-a trecut la lichidarea acestuia. A fost nevoie de aproximativ 4 ore de lucru pentru stingerea totală a incendiului. Focul  a ars aprox. 80 mp din acoperișul casei, acoperișul grajdului, aprox. 5 tone de plante furajere și 10 tone de cereale.

(Jurnal)