Pp1010090anta ascendentă a tenisului de masă giurgiuvean continuă. În cadrul Campionatului Naţional rezervat copiilor (8-10 ani) desfăşurat în Sala Sporturilor din Buzău în perioada 22-25 octombrie, sportivii de la CSM Giurgiu au reuşit să cucerească patru medalii.

Cu o participare numeroasă de peste 200 de sportivi proveniţi de la aproximativ 40 de cluburi din toată ţara, competiţia a fost atât una atât la nivel individual (masculin şi feminin) cât şi pe echipe (masculin şi feminin).

Cel mai valoros rezultat al celor de la CSM a fost locul II (şi medalie de argint) în întrecerea feminină pe echipe. Conform Mirelei Ciobanu, elevele sale au fost foarte aproape de aur, fiind învinse cu 4-2 de CSS LPS Slatina.

Nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos, obţinând în final medalia de bronz.

Celelalte două medalii, ambele de bronz, au fost aduse de Teodora Ciulică şi Denisa Chireceanu, în competiţia individuală.

Cu o medalie de argint şi trei de bronz, clubul giurgiuvean a fost nu numai revelaţia Campionatului naţional, ci şi clubul cel mai premiat.

“Suntem foarte bucuroşi pentru acest rezultat. A fost un campionat dificil, mai ales atunci când printre adversari se numără centre grele ale tenisului de masă românesc, cum ar fi cele din Slatina, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş sau Bucureşti. Pe lângă copii, cel mai important rol îl au părinţii care, în ciuda tuturor problemelor îşi lasă în continuare copii să facă sport şi îi încurajează în permanenţă. Nu vreau să mă laud, dar toţi sportivii noştri prezenţi la competiţie şi-au adus aportul la câştigarea acestor medalii. Noi nu mergem în excursie” a declarat antrenoarea celor de la CSM Giurgiu, Mirela Ciobanu.

Lotul micilor tenismeni, i-a cuprins pe: Denisa Chireceanu, Teodora Ciulică, Andreea Pantelimon, Marta Petrică, Răzvan Tăgârţă, Răzvan Soare şi Mircea Enache.

Evoluţia sportivilor de la CSM, a celor de la Dunărea dar şi a altor cluburi din ţară şi străinătate vor putea fi urmărite “pe viu” între 31 octombrie şi 1 noiembrie, la sala CSS din Complexul sportiv “Marin Anastasovici”, acolo unde se va desfăşura o nouă ediţie a “Cupei Dunării” la tenis de masă, organizată de Direcţia pentru Sport a Judeţului Giurgiu.

Bogdan VLADU