Patru indivizi ce au călătorit aproape sute de kilometri, ascunși pe osiile a două semiremorci, au fost prinși la frontiera Giurgiu

0
199

          Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat patru bărbați, cetățeni străini, care se aflau ascunși pe osiile semiremorcilor a două ansambluri rutiere.  

Foto: Doi dintre indivizii prinși de către polițiștii de frontieră giurgiuveni.

În cursul zilei de sâmbătă, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către un cetățean ucrainean, în vârstă de 43 de ani, respectiv de către un cetățean român, în vârstă de 26 de ani.

Șoferii transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum și granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăți comerciale din țara noastră.

În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru  bărbați ,  fără documente de identitate asupra lor.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații depistați au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, trei dintre ei sunt afgani, iar celălalt este pakistanez. Aceștia au declarat autorităților faptul că s-au urcat pe osiile semiremorcilor autocamioanelor, în timp ce se aflau în Turcia, fără ca șoferii să aibă cunoștință despre aceste aspecte. Tinerii intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, precum și șoferul ucrainean și mijlocul de transport pe care îl conducea, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.       

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu: Inspector principal de poliție Roxana POPAZU