Unknown-1(18)Tot mai mulți cetățeni se plâng în ultima vreme de serviciile operatorului de salubritate din municipiu, asigurate (?) de către societatea Financiar Urban SRL. Și cum ar putea fi altfel atâta timp cât această  firmă ce  ar trebui să asigure curățenia  în  orașul  Giurgiu   este  condusă,  în calitate de acționar,  de controversatul  om de afaceri, Gheorghe Văsâi, implicat în dosarul de corupție al primarului de Pitești.

Cine este Gheorghe Văsâi? Așa cum subliniam, el este un controversat om de afaceri din Pitești care în toamna anului 2014 a fost arestat pentru corupție în dosarul primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. Ulterior, în vara acestui an, el a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a părăsi țara și de a lua legătura cu alți inculpați din dosar.

Gheorghe Văsâi a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată în ceea ce presa a numit „Afacerea Publitrans“.

Deși  istoricul  lui  cât și cazierul   pot contura imaginea unui om cu serioase probleme cu legea se pare că tocmai aceste atribute i-au adus reputație , dovada faptului că a mai câștigat o licitație cu CNADR-UL. Licitația, la care au depus  oferte patru societăți comerciale, a fost adjudecată de Urban Financiar SRL, susținută de Girexim Universal SA cu prețul de 540.599,34 lei. Serviciile  ce urmează a fi prestate se referă la activitatea de  curățenie, până la finalul anului, în șase parcări și toalete de pe autostrăzile A1 și A2. Mai mult, cele două societăți, Urban Financiar SRL și Girexim Universal SA vor avea posibilitatea de a-și rotunji veniturile cu încă 389.857,54 lei, în cazul în care înțelegerea va fi prelungită cu încă patru luni, așa cum este de așteptat.

Financiar Urban SRL, firma despre care facem vorbire în articolul colegilor de la ziarul Puterea, câștigă bani frumoși din afacerile de salubritate încheiate cu diverse autorități publice.

În 2012, Financiar Urban a preluat, de la Primăria Giurgiu, serviciul de salubritate  al municipiului, pentru o perioadă de doi ani. Ulterior, contractul a fost prelungit prin acte adiţionale aprobate de către consilierii locali. Din păcate orașul arată tot mai jalnic de la o zi la alta iar cetățenii se plâng de faptul că gunoiul nu le este ridicat uneori și cu săptămânile. Este cazul locatarilor de la casele din strada Foișor sau locatarii blocurilor din centrul  municipiului, zona restaurattului Meteor. În ediția viitoare a publicației noastre vom încerca să aducem și câteva imagini concludente în sprijinul acestor declarații, cu speranța că Primăria, respectiv consilierii locali vor lua o hotărâre în acest sens înainte ca orașul întreg să arate ca o pubelă de gunoi. Se aude, domnilor? Cetățenii se plâng că îi îngroapă Gunoiuuuu!

( Redacția)