O delegaţie a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Giurgiu a fost invitată sâmbătă, 4 iunie, la Nikolovo, în Bulgaria, cu ocazia  împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea casei de cultură din localitate. Oaspeţii de la Giurgiu, însoţiţi de directorul Euroregiunii “Danubius”, Lili Ganceva, au fost primiţi de primarul Maria Ghenova şi de preşedintele instituţiei de cultură, Atanas Pamukov.

Împreună au  vizitat  casa de cultură, o cladire impresionanată pentru o comună cu 3.800 de locuitori, edificiu ce adăposteşte biblioteca comunală,  sălile de dans şi un mic muzeu etnografic. Delegaţia de la Giurgiu a fost invitată apoi să cunoască localitatea aflată la doar 18 km de Ruse, renumită pentru frumosul parc Lipnik şi lacul de agrement, loc de relaxare pentru localnici şi turişti.

Cu acest prilej, conducerea celor două instituţii de cultură din Giurgiu şi Nikolovo, reprezentată de Carmen Mihaela Peţanca şi Atanas Pamukov au semnat un protocol de colaborare care vizează organizarea de activităţi culturale comune şi schimburi de experinţă între cele două comunităţi, română şi bulgară.

După semnarea protocolului, delegaţia giurgiuveană a fost invitată să asiste la spectacolul jubiliar organizat pe scena casei de cultură, directorul CJCPCT Giurgiu, Carmen Peţanca, vorbind publicului prezent despre proaspăta înfrăţire culturală între cele două comunităţi, nu înainte de a ura locuitorilor şi autorităţilor din Nikolovo “La mulţi ani!”.

Cu acest prilej, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Giurgiu a primit invitatia de a participa la zilele comunei Nikolovo, sărbătoare ce va avea loc la începutul lunii august.

CJCPCT Giurgiu