Părinții pot sta liniștiți! Laptele praf contaminat cu salmonella nu a ajuns în România

0
180

Recent autoritățile franceze au interzis vânzarea și au cerut retragerea unor formule de lapte praf și produse alimentare pentru copii, fabricate de gigantul francez Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, a anunțat  recent Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor (DGCCRF), conform Reuters.

Rechemarea vizează produsele exportate în Europa, Africa și Asia, inclusiv către România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Compania franceză Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul contaminării și i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor și să oprească vânzările și exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franței, din 15 februarie, a informat DGCCRF.

Anunțul vine după ce în 3 decembrie 2017 autoritățile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toți cu vârsta sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella.

Într-un recent dialog avut cu directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu, dr, Liviu Florescu acesta ne spunea că din fericire laptele fabricantului Lactalis nu a mai ajuns în România, produsele ce urmau să ajungă în țară fiind stopate înainte de a fi livrate.