premiere-la-maiorescu

În urma  nemulțumirilor  unor părinți  în legătură cu modul de organizare al  festivității de absolvire a claselor a-XII-a la Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu  ne-am adresat directorului general al Colegiului, prof. Mirela Delea, dorind să aflăm  punctul de vedere oficial al instituției în legătură cu această problemă.

În legătură cu acest subiect  prof. Mirela Delea ne-a declarat: În primul rând, festivitatea de absolvire a claselor a-XII-a nu s-a putut desfășura în curtea liceului, deoarece aici era programată acțiunea de asfaltare, iar asfaltarea depindea de echipa de lucru din Alexandria, care a ajuns miercuri în Giurgiu, în ziua în care trebuia să se deruleze ceremonia de absolvire. Așadar, s-a hotărât, la nivelul liceului, ca festivitatea să aibă loc în sălile de clase, iar momentul de rămas-bun dintre elevi și profesori, inclusiv realizarea fotografiilor, să se desfășoare în aer liber, în parcul Alei.

            În privința sonorizării, a mai precizat  prof. Mirela Delea, liceul nu dispune de un sistem propriu de sonorizare. Am solicitat Asociației ”Pro Maiorescu” achiziționarea unei astfel de stații, însă, până acum, se pare că acest lucru nu a reprezentat o prioritate pentru membrii Asociației.

Totodată, prof. Mirela Delea a  menționat că:  orice cheltuială la nivelul liceului se realizează numai cu acordul Primăriei, iar o stație de sonorizare este foarte scumpă și depășește cu mult bugetul liceului.

Profitând de această ocazie, directoare C.N.I.M. a mai dorit să adauge și faptul că are în plan, pentru anul școlar 2015-2016, demararea a cinci proiecte pentru dotări pe fonduri europene pentru toate catedrele, precum și crearea unei baze sportive multifuncționale în liceu, aceste proiecte urmând a se materializa din toamnă.

(Teodora Nicolau)