1-resize-8697-t

1 leu donat pentru fiecare flotare, genoflexiune, metru alergat sau kilometru pedalat de participanți pentru a deschide “Școala Mamei” SAMAS Giurgiu

 Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, organizează pe 22 mai evenimentul de fundraising “Donează-ți pasiunea pentru sport în Giurgiu, având ca obiectiv deschiderea primului centru SAMAS în acest oraș. Centrul va găzdui “Școala Mamei”, un program care își propune să vină în sprijinul gravidelor, mamelor și taților în primele 1000 de zile, înainte și după naștere, atunci când sunt puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Asociația SAMAS a mai deschis alte trei centre la nivel local, în orașele Bistrița, Constanța și Pitești.

 Evenimentul “Donează-ți pasiunea pentru sport” se va desfășura în Sala Polivalentă a Sporturilor din Parcul Tineretului din Giurgiu și va include 10 probe: cele mai multe flotări, cele mai multe genoflexiuni, alegare pe loc cu genunchii la piept, maratonul kangoo jumps, cei mai mulți kilometrii pedalați (monitorizare endomondo), distanță alergată pe tocuri, cele mai multe sărituri cu coarda, săritura în lungime de pe loc, cele mai multe abdomene și alergare cu sistem baby wearing.

! Suma strânsă va fi investită pentru a deschide prima Școala a Mamei SAMAS în Giurgiu și pentru a ajuta atât mamele și gravidele, cât și asistenții medicali care vor beneficia de bursele de formare SAMAS, pentru a activa ca Educatori Perinatali.”, a declarat Gabriela-Codruța Nedelea, coordonator proiecte sociale Asociația SAMAS.

Participanții se pot înscrie la eveniment prin completarea formularului de concurs și pot afla mai multe detalii de pe pagina de Facebook.

 Rolul Școlii Mamei SAMAS în comunitate

În condițiile in care Romania este clasificata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept țara cu risc ridicat prin prisma statisticilor sumbre privind sanatatea mamei si a sugarului – rata alaptarii exclusive pana la 6 luni este de 12%, in comparație cu UniuneaEuropeana, unde rata inregistrata este de 30%, iar nasterile prin cezariana depasesc procentul de 30%, Asociatia Samas ofera cel mai extins program de sanatate pentru mame si sugari, facilitand accesul mamelor la servicii integrate de educatie si suport perinatal. 

(Jurnal)