Sâmbătă 21 septembrie, ora 23.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Istanbul – Bucureşti. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite în cala autocarului, în 3 genţi de culoare neagră, 220 parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor s-a stabilit că acestea aparţin cetăţeanului român Procop T., în vârstă de 40 ani, pasager al autocarului.

Acesta a declarat că a cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia cu scopul de a le comercializa în pieţele din Bucureşti. Existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute, bunurile în valoare de aproximativ 22.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile.