Cu o săptămână în urmă înaintam o adresă către Parchetul General Giurgiu în care solicitam să ni se  pună  la dispoziţie, conform Legii 544 (Legea  dreptului la informaţie), în termenele indicate de lege, concluziile anchetei privind cazul incidentului petrecut în data de 20.01.2013. Anul acesta se împlineşte un an de când în acea zi blestemată de 20 ianuarie,  în jurul orei 14.50, în zona localităţii Slobozia, câteva persoane s-au înecat în fluviul Dunărea, în dreptul km. fluvial 495. Un incident nefericit în care 10 persoane ce veneau de la o partidă de vânătoare, s-au înghesuit într-o barcă, producând tragicul eveniment. În urma adresei noastre, am primit următorul răspuns, cităm:

Urmare a solicitării dvs. din data de 09.01.2014, vă comunicăm faptul că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu este înregistrat Dosarul penal nr. 396/P/2013, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe parcursul anchetei desfăşurate în vederea stabilirii condiţiilor şi împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul din data de 20.01.2013, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 3 persoane, au fost dispuse şi efectuate expertize tehnice şi medico – legale, au fost audiaţi martori, precum şi persoanele implicate în incident, activităţi care justifică timpul scurs de la sesizare. La acest moment se poate aprecia că ancheta finală se apropie de finalizare, urmând să informăm opinia publică.

Prim Procuror – Ana Dobre

Datele ce ne vor fi  furnizate, în curând, vor putea pune astfel  capăt tuturor speculaţiilor făcute pe marginea acestui tragic accident, în care,  aşa cum desprindem din adresa primită din partea Parchetului, există vinovaţi de ucidere din culpă, ce  urmează a fi traşi la răspundere.

Redacţia