microbuz

 

FOTO: Una din explicațiile performanțelor copiilor de la țară poate fi pusă pe seama unor  lipsuri cu care se confruntă încă  elevii care învață la oraș, începând cu distanțele pe care trebuie să le parcurgă zilnic către școală… 

 

Rezultatele obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională din acest an, în ceea ce privește județul Giurgiu,  demonstrează în mod surprinzător că performanțele învățământului primar apar mai frecvent în mediul rural decât la oraș.  

Dacă ar fi să tragem concluzii în cazul rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională din acest an, test încheiat recent și la care în aceste zile s-au afișat rezultate am fi tentați să spunem că valorile din educația giurgiuveană s-au mutat în mediul rural. De ce?  Păi hai să vedem  de unde provin elevii care au obținut  medii generale de 9 și 10 la acest examen.

Elevii  care au obținut media general 10 sunt următorii: Băjescu G. Nicoleta Cristina – Școala Gimnazială nr. 1 din Săbăreni; Barbu Georgiana – Școala generală nr. 1 din comuna Florești, Iordache  I. Andreea Georgiana – Șc. nr.  din Adunații Copăceni, Lazăr C. Elena Alexandra – Șc. Gimnazială nr. 3 din Palanca, Pandele M. Octavia Elena – Șc.  nr. 1 Florești, Popescu V. Maria  Daniela – Șc. Gimnazială nr. 1 Florești, Udrea I. Alexandru Costin – Șc. Gimnazială ”M. Eminescu” din Giurgiu și  Vlășceanu V. Iulia Claudia – Șc. Gimnazială nr. din 1 Florești .  Deci un procentaj copleșitor al elevilor proveniți din mediul rural ( 7),  elevi ai școlilor din comunele județului și numai un elev  din municipiul Giurgiu, de la Școala ”Mihai Eminescu”.

Urmează în ordine cei care au obținut medii de peste 9.00: Pandele D. Cristina Bianca – Șc. Gimnazială nr. 1 Florești cu 9.95, Voicu F. Valentina Adriana – Șc. Gimnazială nr. 3 Palanca cu 9.95, Pomenea M. Teodora – Șc. Gimnazială ”M. Eminescu”  din Giurgiu cu 9.95, Manea V. Iulia Cătălina – Șc. Gimnazială nr. 2 ”N. Cartojani” din Giurgiu cu 9.92, Moraru O. Anemona – Șc. Gimnazială nr. 7  din Giurgiu cu 9.92, Florea M. Andreea Eliza – Șc. Gimnazială nr. 1 din comuna Clejani  cu 9.90,  Naipeanu M. Daniela – Șc. Gimnazială nr. 7 Giurgiu cu 9.90, Niculescu S, Codruța Livia – Șc. Gimnazială ”M. Eminescu”  – Giurgiu, cu 9.87, Botea N. Gabriel Octavian – Șc. Gimnazială nr.1 din comuna  Florești cu 9.85, Leafu  M. Andreea Agripina – Șc. Gimnazială nr. 2 – ”N. Cartojani  din  Giurgiu cu 9.85, Marin F. Stelian Vasile – Șc. nr. 1 Florești cu  9.85 și Neacșa B. Bogdan Constantin – Șc. Gimnazială nr. 2 din Stoenești cu 9.85. După cum se observă din cei 19 elevi de mai sus doar 6 sunt din școlile municipiului (nr. 7 , nr. 4 și Liceul ”N.Cartojani”) , iar restul din școlile comunelor din județ. Ciudat este că pe această listă nu apare niciun elev de 9 sau de 10 din Colegiul ”Ion Maiorescu”, unitate școlară ce dă, an de an, rezultatele cele mai bune din județ la examenul  de Bacalaureat. O concluzie care ar trebui să dea de gândit profesorilor de aici. (Marian TARU)

2 COMENTARII

  1. Mai mult ca sigur ca acesti copii de la tara,care sunt obisnuiti si cu munca in gospodarie,sunt urmasii celor care urmau Liceul „Ion Maiorescu”in urma cu cativa zeci de ani,unii dintre ei locuind in caminul liceului,altii la gazde in oras,iar cativa chiar faceau naveta pe jos din satele Remus si Fratesti.Unii dintre ei purtau niste pulovere frumoase ,lucrate de mame si bunici,ceea ce ii determina pe altii, care se dadeau mari „oraseni”,de pe soseaua Oinac de exemplu,sa li se adreseze cu apelativul „bai tarane”.Dar lucrurile se lamureau repede ,cand veneau primele note,si atunci se vadea ca „taranii”stiau carte nu gluma fata de unii „oraseni”care intrasera printre ultimii la examenul de admitere.Erau insa si altfel de oraseni,bine crescuti,silitori la invatatura si care luau apararea celor jigniti cateodata.Unul dintre ei este un „erou al zilelor noastre”,personaj controversat,dar de care eu imi aduc aminte ca ne-am intalnit odata intamplator in Bucuresti,in ziua cand trebuia sa sustina Lucrarea de Diploma (Licenta) la Institutul Politehnic Bucuresti,unde m-a invitat si pe mine.De aceea pentru mine este ceea ce era si atunci,adica …LUCICA.

  2. Din 31 elevi de la CNIM 16 au obtinut medii peste 9,dintre care 9 elevi au obtinut nota 10 la matematica ! Un singur elev a luat o nota sub 5 , elev transferat de la o alta scoala la CNIM, iar cea mai mica nota la evaluare a fost 7.00…. pacat ca asa inteleg sa fie impartiali unii jurnalisti !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.