Parada Mașinilor de Epocă, ajunsă la a 25-a Ediție, s-a desfășurat astăzi, la Giurgiu…! Care a fost aleasă de giurgiuveni cea mai ”surprinzătoare” mașină!

0
1560

Ca în fiecare an, Expoziția bătrânelor Doamne pe 4 roți a poposit pentru o zi, chiar de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, astăzi, 23 aprilie, la Giurgiu. 

Mulți curioși, au venit astăzi, într-o zi splendidă din punct de vedere meteo, să  admire  caroseriile unor motoare create pe vremea când unii dintre ei nici nu se născuseră.

Cu acest prilej , după cum ne declara organizatorul manifestării, Răzvan Meclea – instructor auto, a fost sărbătorit totodată acest eveniment care a ajuns la cea de-a  25-a  ediție!

Mai concret, în acest an s-au împlinit 25 de ani  de la înființarea ”Clubului Retro mobil Club România”.

Participanții prezenți au  venit atât din Giurgiu, dar și din București și județul Teleorman.  În total, la parada desfășurată în zona pietonală a Șoselei Mircea cel Bătrân (Centrul Orașului) au parcat 43 de vehicule!

În prima parte a acțiunii pubicul spectator a fost pus să voteze cea mai apreciată mașină/ automobil. Spre surprinderea și totodată satisfacția celor prezenți, premiul cel mare a fost obținut de o Dacie 1300, construită în anul 1977!

La finalul Concursului de frumusețe utomobilistică a urmat un tur al orașului Giurgiu,  realizat  de către toți participanții, fiecare dintre ei  mândrii că  pot arăta tuturor trecătorilor  bătrânele lor ”Doamne”, motorizate, ce și-au afișat  astăzi, încă o dată, longevitatea de care dau dovadă.

(Jurnal)