Până la Congresul extraordinar al PNL din 10 aprilie, Gheorghe Flutur este președinte interimar, după demisia lui Cîțu. Ce crede europarlamentarul Dan Motreanu…

0
217

Florin Cîţu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

În aceste condiții Gheorghe Flutur a fost ales ca președinte interimar al PNL, urmând ca  în data de 10 aprilie, la Congresul extraordinar al PNL ,  să aflăm cine va fi noul președinte al partidului.

Deocamdată, numele lui Nicolae Ciucă este cel mai vehiculat pentru această onorantă funcție, deși el spune că nu a luat încă o decizie… Premierul are la acest moment  susținerea celor mai multe filiale din țară și o cotă mare de încredere.

Gheorghe Flutur și Lucian Bode au preluat până la Congres, ca interimari, funcțiile deținute atât de Florin Cîțu cât și de Dan Vîlceanu, ultimul anunţând că își va da demisia,  precizând totodată că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor.

Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziunea de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest, a afirmat Vîlceanu, la sediul partidului.

Întrebat dacă ar mai putea apărea vreo surpriză între timp, în sensul unui alt candidat pentru această funcție de lider al liberalilor, europarlamentarul Dan Motreanu, Președintele PNL Giurgiu ne-a spus ferm: Exclus altcineva! Doar Ciucă!

 După cum s-a anunțat deja, miercuri, 6 aprilie,  este ultima zi de depunre a candidaturilor pentru funcția de președinte al PNL.

(Jurnal)