20170629_102936Un  market din Municipiul Giurgiu, ce face parte din linia de magazine a unui retailer străin, încearcă de ceva vreme  să  ne păcălească, speculându-ne naivitatea. Intuind faptul că tot mai mulţi dintre cumpărători au început să caute produse ”bio”, sperând ca în felul acesta să se expună mai puţin tratamentelor de tot felul, aplicate  legumelor şi fructelor, ei au găsit o formulă ingenioasă. Astfel, de mai bine de  jumătate de an o parte din bananele vândute în acest market  sunt ambalate în pungi de plastic pe care apare specificat ”BIO”, deşi ele sunt identice cu cele care se vând la kilogram. Cu siguranţă că diferenţele dintre cele două feluri de banane nu le cunosc nici măcar administratorii magazinelor, dar găselniţa asta îi  convinge pe  mulţi dintre cumpărători. Este, dacă vreţi,  o păcăleală identică cu aceea din pieţe unde roşiile sunt vândute  ca fiind româneşti deşi ele vin tocmai de peste mări şi ţări.

Interesant este faptul că, deşi, aşa cum ştim cu toţii,  produsele ”Bio” au un preţ mai ridicat decât celelalte, bananele  de care amintim sunt uneori mai ieftine decât cele vândute vrac. Ceea ce ne face să devenim puţin suspicioşi. Din câte am înţeles de la alţii şmecheria este alta. Dacă la cele vrac omul pune în coş o banană, două, în cazul celor BIO este musai să cumpere toată punga ce nu cântăreşte niciodată mai puţin de un kilogram.  Aşa că atunci când mergeţi după cumpărături şi vedeţi  fructe la kilogram, îndesate într-o pungă nu vă lăsaţi păcăliţi… BIO!

 

(Cityzen)

 

1 COMENTARIU

  1. Atâta timp cât nu vă asumați această știre (ADICĂ SĂ PUBLICAȚI ȘI NUMELE MAGAZINULUI RESPECTIV), ne faceți să pierdem timpul de pomană citind-o. Dacă este KAUFLAND, CARREFOUR (BILLA), PENNY SAU LIDLE, ce contează? Să știe cumpărătorul unde să nu mai meargă să cumpere. Ce este greșit? Nimic! Poate dacă ne asumăm aceste știri vom avea și produse sănătoase. Așa ce credeți că se va întâmpla? O să scoată bananele din pungi și ni le va vinde spunând că sunt SUPER SUPER SUPER BIO. Fraierii vom fi tot noi. O să cumpărăm bananele, plătim și pungile. RUȘINICĂ Jurnalule Giurgiuvean! Cred că îți este FRICUȚĂ să nu-ți dea NA NA NA patronul aprozarului respectiv.