Organigrama statului de funcții ale Societății de Întreținere Peisagistică a Spațiilor Verzi nu a primit votul majorității în ședința CL. Vezi care au fost motivele…  

0
217

Un proiect de pe ordinea de zi a  primei ședințe ordinare a Consiliului Local ( miercuri, 29 iunie), care a stârnit vii comentarii din partea consilierilor PNL și cei ai ALDE, a fost cel cu privire la aprobarea Organigramei și a statului de funcții ale S.C. Întreținere Peisagistică a Spațiilor Verzi (I.P.S.V.) S.A. Giurgiu. Pe motiv că această societate nu mai are niciun angajat, consilierul  ALDE, Alexandru Vladu, a sugerat ca ea să fie trecută ca societate fără activitate, pentru a nu ne mai da bătăi de cap.  

  În replică, edilul-șef , Nicolae Barbu, a explicat: Societatea în cauză are capital public, iar dacă o închidem, G.S.L. (n.red. – societatea  care a preluat din atribuțiile I.P.S.V., având în vedere situația economică a celei din urmă) pierde utilajele, și odată cu acestea își va pierde patrimoniul…Ceea ce propunem astăzi spre aprobare este reducerea cheltuielilor de personal, adică transformarea funcției de director în cea de administrator, cu un salariu brut mult mai mic, de 1.500 lei/brut. După ce vom constitui ADI-ul pentru măturat stradal, vom stabili ce se va întâmpla cu I.P.S.V. – a mai spus primarul Nicolae Barbu.

În ciuda acestor argumente și după mai multe discuții în contradictoriu , proiectul nu a trecut, el nefiind votat nici de consilierii PNL și nici de cei ai ALDE, toți cei zece reprezentanți ai celor două formațiuni politice,  abținându-se.

 (Teodora N.)