646x404Operaţiunile în Portul Giurgiu au fost reluate, după ce timp de două zile mărfurile nu au putut fi descărcate de pe nave din cauza zăpezii de pe căile rutiere, a declarat marţi pentru AGERPRES reprezentantul Căpităniei Portului Giurgiu, Ion Neacşu.

‘În acest moment în Portul Giurgiu sunt aproximativ zece nave care efectuează operaţiuni, navele au început să opereze după ce au stat la mal două zile, duminică şi luni, pentru că nu au putut să descarce, căile de acces rutiere fiind înzăpezite. Nu se pune problema de întârzieri, deoarece acestea sunt situaţii inerente pe timp de iarnă şi transportatorii le iau în calcul, acum vine gerul şi pot exista alte situaţii, să îngheţe capacele de la nave sau uşile de la magazie şi iar sunt unele întreruperi. Acum activitatea în Portul Giurgiu se desfăşoară normal şi cotele Dunării au început să crească, au în continuare tendinţa de creştere şi nu mai sunt nave eşuate sau care să atingă uscatul, nici recomandări pentru un pescaj redus, se navigă normal în Portul Giurgiu’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul Căpităniei Portului Giurgiu, Ion Neacşu.

El a spus că în acest moment cotele apelor Dunării la Giurgiu sunt de 232 de centimetri, au crescut 32 de centimetri şi au în continuare o tendinţă de creştere de până la 55 de centimetri. În Portul Giurgiu operează în acest moment zece nave româneşti şi bulgăreşti care efectuează transporturi de motorină, laminate sau cereale.

AGERPRES