petro-sandulescu

   Petronela Săndulescu s-a născut la data de 3 martie 1972, în Giurgiu. După finalizarea studiilor liceale cu profil real, a absolvit cursurile ASE, specializarea Finanțe-Bănci – Bursa de valori. Este căsătorită și are o fiică în vârstă de 16 ani.

        Dincolo de aceste date cu caracter biografic, Petronela Săndulescu ”ascunde” o poveste a succesului profesional pe care și l-a clădit treptat, neavând asigurat de la începutul carierei sale în afaceri un ”piedestal” financiar de pornire, însă, prin multă muncă, răbdare, pasiune, dorință de perfecționare și implicare necontenită în tot ceea ce a considerat că merită să investească, a reușit să se dezvolte armonios, dovedind și dovedindu-și în primul rând că reușitele profesionale pot fi atinse, dacă știi să alegi calea de a accede către ele.

        Petronela Săndulescu a debutat în afaceri încă de la o vârstă extrem de fragedă, însă a fost suficient de matură în gândire în privința stabilirii obiectivelor profesionale, încât, în anul 1994, la numai 22 de ani, a avut curajul să deschidă un mic magazin universal în Giurgiu, în paralel fiind angajată la o firmă de stat ce se ocupa de comercializarea de mobilier, materiale de construcții și combustibil solid.

        În anul 2000, conștientizând impotanța perfecționării în meseia îmbrățișată, a devenit expert contabil, în urma promovării cu succes a examenului aferent.

        Din 2003, activează pe întreaga regiune de Sud a țării, în domeniul gazului petrolifer lichefiat, deținând o stație de încărcat butelii pentru aragaz.

        Șapte ani mai târziu, a inaugurat Cafeneaua ”Coffee Lounge”, o cafenea de top, situată în centrul municipiului.

        În decembrie 2014, deși nu avusese până atunci nicio tangență cu sfera politică, a fost aleasă președinta Organizației de Femei Social Democrate, însă această lipsă de experiență politică a compensat cu experiența pe care a acumulat-o, sub diverse forme, de-a lungul timpului. Așa se face că într-un timp foarte scurt, Petronela Săndulescu a reușit să realizeze o serie de activități frumoase și apreciabile în OFSD, bazându-se întotdeuna pe principiul – ”mai bine mă ocup de o acțiune de mică amploare, dar care să aibă succes, decât să mă angrenez într-una amplă, care se poate dovedi un eșec”.

        Întrebată de jurnaliștii publicației noastre ce a motivat-o să avanseze atât de frumos și elegant în carieră, Petronela Săndulescu ne-a mărturisit: Mi-am dorit să-mi depășesc limitele, să îmi demonstrez mie că pot, dar și să le ofer părinților mei recunoștință, pentru implicarea lor intensă în educarea și formarea mea ca om în primul rând. Ei mi-au oferit, astfel, cel mai de preț cadou, pentru că educația primită s-a resimțit din plin în formarea mea ulterioră ca adult. Mi-am dorit întotdeauna să mă perfecționez și am acceptat toate provocările benefice și constructive. În accepțiunea mea, perfecționarea profesională înseamnă îndeosebi să apelezi întotdeuna la specialiști, la oameni de la care ai ce învăța… Scopul meu principal nu l-a reprezentat și nu îl va reprezenta niciodată progresul financiar obținut cu orice preț. Desigur, și acesta își are importanța sa, dar nu primordială. Consider că dacă ești suficient de pregătit din punct de vedere profesional, nici recompensa financiară nu va întârzia să apară. Important este însă să nu devină un țel suprem. În opinia mea, adevăratele valori ”strălucesc” în reflecția unor aspecte ale vieții ce depășesc bariera materialului, cum ar fi: educația, cultura, familia, prietenia, iubirea în general față de tot ceea ce ne înalță ca oameni…

        Am dorit să aflăm, de asemenea, de la Petronela Săndulescu, care este cea mai mare realizare a sa. În acest sens, ni s-a spus: Cea mai de preț realizare este fiica mea, de care sunt mândră și încerc întotdeauna să o îndrum pe calea cea bună. Este important să existe o relație bună mamă-fiică, pentru că noi în permanență învățăm una de la cealaltă. Mă bucur că are o personalitate foarte puternică și că este o fire independentă.

        Fire ambițioasă, optimistă, cu o credință nemărginită în puterea binelui, dar sensibilă și feminină în același timp, Petronela Săndulescu este pasionată de modă, de lectură, de călătorii și are o afinitate deosebită pentru copii, pe care îi consideră un izvor nesecat de energie pozitivă sub toate aspectele sale.

        Pentru toate realizările sale profesionale, pentru felul în care a pășit, treptat, dar sigur, pe treptele succesului profesional, pentru că reprezintă un veritabil exemplu pentru acei tineri din ziua de azi care așteaptă ca totul să le fie oferit ”pe tavă” de către părinți, fără a mai avea vreo motivație care să-i determine să avanseze în viață și pentru că, în fond, este o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, jurnaliștii publicației ”Jurnal giurgiuvean” îi conferă Petronelei Săndulescu titlul de ”Omul săptămânii”, urându-i în același timp multă sănătate, fericire, împliniri pe toate planurile și fie ca bunul Dumnezeu să o călăuzează și să o vegheze în inerentele încercări ale vieții…

(Teodora NICOLAU)