rosu kissMugurel Roşu s-a născut în 21 octombrie 1968, în oraşul Comăneşti  judeţul Bacău, dintr-o mamă profesoară, şi un  tată inginer mecanic. A absolvit cursurile şcolii generale în oraşul natal unde şi-a descoperit  pasiunea pentru electronică la Clubul Pionierilor din localitate, pasiune ce avea să-i devină mai târziu meserie , şi mereu prima şi marea  dragoste. Liceul

l-a absolvit tot în oraşul Comăneşti la un liceu cu profil de aviaţie, secţia de electronică. În clasa a – 10 – a, a  obţinut Brevetul de radio amator, ca un an mai târziu să obţină şi Brevetul de planorist. Ulterior a urmat Facultatea de Electronică din Bucureşti unde în anul trei a cunoscut-o şi pe cea care avea să-i devină soţie, studentă la Facultatea de Chimie Industrială, actuala doamnă Roşu, ce-şi avea domiciliul în Giurgiu. Bând apă din Dunăre conform proverbului, după absolvirea facultăţii (1993), s-a stabilit împreună cu soţia la Giurgiu. În anul 1994 şi-a făcut propria firmă de IT , reuşind chiar să aibă câteva rezultate notabile. În anii 1997 – 1998  a făcut parte din echipa care a instalat şi a pus în funcţiune în  municipiu prima centrală digitală Siemens, care încă funcţionează. Tot în anul 1998  a realizat  pentru prima dată în Giurgiu un nod de internet împreună cu firma Info Grup. Anul 1999 i-a adus o altă mare satisfacţie prin crearea  unui nod de internet (via – satelit) şi realizarea primului târg de prezentare IT. Anul  2000 a fost un an de cotitură pentru el,  printr-o  nouă provocare, pe care a acceptat-o după lungi nopţi de nesomn. Era solicitat să lucreze într-un domeniu cu totul nou, într-un post de radio, desăvârşind astfel pasiunea vieţii lui, electronica, ce din pasiune s-a transformat, încet, încet  în profesia pe care şi-a dorit-o atât de mult. Spiritul său aventurier, dorinţa de a cunoaşte şi descifra tainele unei meserii l-au determinat să accepte încă o provocare, punând bazele postului de radio” Radio Contact” ce tocmai îşi luase licenţă de emisie şi  la Giurgiu. După o colaborare destul de frumoasă cu colectivul de din acest prost datorită unor circumstanţe legate de modul cum se face radio profesionist în viziunea lui şi cum se face radio în viziunea noii conduceri instalate  la  Bucureşti, a preferat să accepte propunerea venită din partea unui alt post de radio, Radio “KISS FM”, unde activează şi în prezent. Dragostea pentru sporturile nautice i-a fost insuflată de dorinţa sa de a domina şi controla vântul, născută încă din copilărie. Singura posibilitate era să-l prindă pe acest duh invizibil într-o velă de barcă. De aceea şi-a cumpărat  mai întâi o barcă pneumatică şi, ca să poată stăpâni vântul, i-a adaptat o velă, că apă, slava Domnului la noi se găseşte din belşug. Ulterior şi-a confecţionat o canoe căreia i-a montat o velă. Ideea de înfiinţare a Clubului nautic ”San Giorgio”

i-a venit  acum doi ani când şi-a petrecut concediul pe malul mării Adriatice, în Croaţia, unde a putut vedea cu ochii lui ce înseamnă un club nautic. Următoarea deplasare a avut-o la Veneţia, unde pe un perete din palatul Dogilor există o hartă tapetată care i-a atras atenţia, pentru că acolo, din toate oraşele din România era punctat doar Giurgiu, iar în dreptul acestuia era scris citeţ ”SAN GIORGIO”.

De aici şi numele  clubului nautic “SAN GIORGIO”. Întors acasă, împreună cu un grup de prieteni a pus bazele la ceea ce avea să devină Clubul Nautic de astăzi, care pe data de 23 august a împlinit deja un an de la înfiinţare. La capitolul proiecte de viitor, în continuare Mugurel Roşu îşi doreşte să atragă cât mai mulţi oameni iubitori de natură, iubitori de frumos şi de călătorii… Pentru efortul său de până acum, pentru meritul că a îndrăznit să trăiască în mai multe rânduri aventura pionieratului, şi pentru acela al înfiinţării acestui club  nautic la Giurgiu,  publicaţia Jurnal Giurgiuvean îi conferă lui Mugurel Roşu, titlul de OMUL  Săptămânii.

I.C.MANDU