Omul săptămânii! GABRIELA HORGA, unul dintre cei mai tineri politicieni liberali din România, candidează la un loc în Camera Deputaților

0
645

O surpriză plăcută o constituie candidatura, pe listele PNL Giurgiu, pentru Camera Deputaților, a tinerei Gabriela Horga. Tânărul politician a acceptat provocarea de a reprezenta județul nostru, pe listele liberalilor, la alegerile din 6 decembrie, atunci când speră să convingă cât mai mulți giurgiuveni să îi acorde acest vot de încredere.

Experiență și tinerețe, acestea sunt două atuuri ale celor care vor merge pe lista pentru Camera Deputaților și GABRIELA HORGA  este, cel mai probabil, cea mai tânără din România, toți având sub 40 de ani,  însă absolut toți având experiență în domeniul lor de activitate. De asemenea, experiența, dar și tinerețea sunt atributele candidaților care vor reprezena Giurgiu în Senat – ne declara recent președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, vorbindu-ne despre cei ce vor reprezenta județul Giurgiu la alegerile pentru Parlament din luna decembrie.   

Dan Motreanu, declara totodată  pentru cotidianul „Jurnal giurgiuvean”, că tânăra Gabriela Horga este un real câștig pentru organizația giurgiuveană, un suflu nou, de care politica noastră are nevoie. 

De precizat faptul că tânăra liberală a avut, nu odată, întâlniri cu însuși președintele României, Klaus Iohannis, care a apreciat, de fiecare dată, proiectele, ideile și planurile Gabrielei Horga.

Cine este Gabriela Horga?!

Gabriela Horga este de profesie economist. În prezent predă, ca lector universitar, la Universitatea Ovidius din Constanța , fiind totodată cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice din București, la Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străini unde susține cursuri atât în limba engleză, cât și în franceză. Deține un doctorat în management la ASE Bucuresti, este absolventă a facultății de Relații Economice Internaționale în limba engleză, tot în cadrul  ASE București și este autoare a peste 30 de lucrări științifice și studii, publicate în reviste de prestigiu din țară și din străinătate.

În urmă cu 13 ani, în anul 2007, a intrat în Partidul Național Liberal, iar de atunci și până acum a urmat fiecare etapă internă, pas cu pas, în organizațiile de studenți și tineret, în care am ocupat diverse funcții la nivel nivel național.

A făcut parte din aproape toate echipele naționale de campanie, iar la ultimele rânduri de alegeri s-a ocupat de organizarea evenimentelor naționale. Are așadar și experiență politică, este om de echipă și știe chiar de la firul ierbii cum se desfășoară o campanie electorală cu tot ce înseamnă ea.

Membru al echipei guvernamentale a PNL încă de la începutul epidemiei, este secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și în toată această perioadă a lucrat împreună cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Finanțelor, cu ministrul Fondurilor europene și cu cel al Economiei la toate măsurile economice și fiscale anticriză și la implementarea planului de redresare economică. Măsurile implementate de Guvern au ținut în viață economia extrem de fragilă a României și au fost un sprijin real pentru angajații trimiși temporar în șomaj tehnic sau pentru românii care nu și-au mai putut plăti creditele la timp.

Programul IMM Invest, programul de granturi de 1 miliard de euro pentru micile afaceri, schema de finanțare pentru marile companii prin Eximbank, programul Noua Casă sunt doar câteva dintre proiectele la care a lucrat împreună cu miniștrii de resort.

A avut împreună cu echipa guvernamentală zeci de întâlniri cu investitorii străini care sunt interesați de România în urma cărora s-au concretizat în acest an 21 de proiecte de investiții mari în valoare totală de aproximativ 1.7 miliarde de lei care au fost deja aprobate pentru finanțare. Aceste proiecte vor genera un număr de 2.612 noi locuri de muncă și vor genera contribuții directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite de peste 808 milioane de lei.

Pentru curajul de a se angaja într-o luptă a bărbaților, în care, de cele mai multe ori, femeile dovedesc a fi cele mai puternice, publicația „Jurnal giurgiuvean” îi acordă Gabrielei Horga titlul de OMUL Săptămânii. 

(Jurnal)