vladuRecent pe pagina de facebook a viceprimarului Alexandru Vladu am găsit desfăşurat un proiect pe cât de simplu pe atât de ingenios, un proiect pe care-l poate dezvolta oricine. El a fost numit de autor ”O faptă bună pe zi!”  Dar iată ce spune artizanul acestei Campanii iniţiate de el…

Bună dimineaţa!

Pentru oricare dintre noi, fiecare zi este un dar…..aşa că m-am gândit ca în fiecare zi să fac şi eu o bucurie unei persoane, pe care să o împărtăşesc cu voi, prietenii mei.

Apoi mi-au venit în minte cuvintele din Sfânta Evanghelie după Matei „Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta”. Milostenie fac. Nu ştie nici stânga, nici dreapta. Însă micile bucurii pe care vreau să le fac în fiecare zi şi să vi le împărtăşesc, le fac cu speranţa că voi crea o reacţie pozitivă în lanţ de fapte bune, cu oameni mai buni, mai răbdători şi înţelegători, şi mai toleranţi faţă de cei neajutoraţi.

Campania mea pe care o încep azi „O faptă bună pe zi” vreau să schimbe, pe cât posibil, lumea în care trăim prin gesturi simple, la îndemână, care să îi inspire şi pe cei jur.

Aşa că în fiecare dimineaţă vă voi mărturisi cu bucurie în suflet fapta mea bună din ziua precedentă.

Luni, 12.01.2015 am făcut o donaţie constând în 160 de volume care vor contribui la îmbunătăţirea fondului de carte al unor instituţii de cultură din judeţ – biblioteci şi cămine culturale – din comuna Oinacu, Daia, Gostinu, Găujani, Frăteşti şi Remuş. Am realizat această donaţie pentru că mi-am dorit ca în data de 15 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi Aniversării împlinirii a 165 de ani de la naşterea Poetului Mihai

Eminescu, instituţiile de cultură să intre în posesia volumelor.  “Cititul este pentru minte ceea ce înseamnă exerciţiul fizic pentru trup.” – Richard Steele

Miercuri, 14.01.2015 am pregătit 150 de cocarde realizate pentru marcarea Zilei Culturii Române şi împlinirii a 165 de ani de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. Cocardele vor fi dăruite astăzi, tuturor participanţilor la pelerinajul de la statuia marelui poet din Parcul Alei. ”Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu… Şi uite aşa, ca într-un jurnal personal, Alexandru Vladu trece zilnic fapta bună pe care a făcut-o, invitându-şi concetăţenii (şi nu numai) la un gest pe care uneori îl trecem prea uşor cu vederea…De la ajutorul oferit necondiţionat unor familii de giurgiuveni cu posibilităţi financiare reduse, procurându-le lemne pentru încălzirea locuinţei,  şi până la dăruirea unei icoane, un dar plin de semnificaţie religioasă, icoana însemnând  o fereastră către Dumnezeu, după cum declară atât de frumos Alexandru Vladu.

De la caiete, pixuri, stilouri, creioane colorate, penare şi ghiozdane dăruite unor copii ce provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, însă cu rezultate foarte bune la învăţătură şi până la prăjitura dăruită, cu dragoste, copilului din colţul străzii care îi spune, în fiecare dimineaţă: ”- Sărut mâna!”, toate sunt gesturi ce au devenit deja automatisme pentru iniţiatorul acestei idei mai mult decât caritabile.

DĂRUIND BUCURIE, BUCURIE VEI DOBÂNDI! – iată sloganul sub care Alexandru Vladu desfăşoară singur, neinstituţionalizat, o campanie de suflet, convins că dăruind câte ceva, fiecare dintre noi,  la  rândul nostru, am primit sau urmează a primi o bucurie. Cu fiecare faptă bună săvârşită, schimbăm lucrurile în bine. Gesturile mărunte fac diferenţa. Acele lucruri mici, dar făcute din suflet sunt nepreţuite. O simplă vorbă spusă la momentul potrivit are puterea să alunge amărăciune din interiorul cuiva. Noi, oamenii, ar trebui să valorizăm mai mult faptele mărunte, dar care sunt adevărate comori pentru suflet. Vreau să le mulţumesc celor care m-au ajutat în realizarea unor fapte bune, oameni care au pus suflet alături de mine în această campanie.

În final lansez provocarea de a duce mai departe Campania „O faptă bună pe zi” pentru oricare dintre cei care au urmărit sau care au auzit despre campania mea. Este un îndemn la fapte bune pe toţi aceia care cred că putem realiza o schimbare în bine prin puterea exemplului.

Cu aceste cuvinte  încheia zilele trecute  jurnalul faptelor bune Alexandru Vladu, făcând o nouă provocare  prin lansarea unei  noi campanii intitulată D.A.R.- Dăruieşte, Ajută, Respectă!  Fiecare dintre giurgiuveni este solicitat să dăruiască un lucru ce-i prisoseşte în locuinţă ce altora le-ar fi de ajutor. Şi demarează această Campanie prin a dărui el însuşi un televizor color…  Părintele unui schit din Moldova spunea: Dumnezeu ne-a lăsat să vedem suferinţa din jurul nostru pentru că omul care are nevoie de tine este cel mai important om din lumea aceasta. Fiecare dintre noi poartă în sine un bine firesc. Nu trebuie să faci mari eforturi pentru a face binele. El este în noi, îl purtăm firesc. Omul respiră binele şi totuşi, mereu suntem sufocaţi de păcat, de patimi şi de rele. Doamne ajută!

Pentru gestul său, pentru efortul de a dărui zilnic, efort creştinesc atât de minunat transformat într-un exerciţiu zilnic de omenie, publicaţia Jurnal giurgiuvean îl declară pe Alexandru VLADU, Omul Săptămânii!

Jurnal