Olanda-Ucraina 3-2…Cinci goluri de generic, într-o sigură repriză! Ucrainienii, la un pas de a o mare surpriză!

0
186

Duminică, pe ”Amsterdam Arena”, în ultimul meci al zilei, în cadrul Grupei C , Olanda și Ucraina au oferit probabil  cea mai frumoasă repriză de până acum de la acest EURO 2020.

Olandezii s-au impus cu mari emoții, deși au dominat mai mult de 60 de minute, partida.

Intențiile ofensive ale olandezilor au fost manifestate încă din min.  2  când  Depay a luat o cursă pe cont propriu și a șutat, dar portarul ucrainenilor a reținut.

În min. 28  ucrainenii au cerut penalty după ce  Yarmolenko a căzut în careu. Ulterior,  pe fondul dominării accentuate a Olandei, în mod vizibil echipa Ucrainei a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a termina repriza la egalitate.

La doar 6 minute după fluierul de începere a celei de-a doua reprize, în min 52, Gol Olanda! Marchează Wijnaldum! Noul jucător al celor de la PSG a profitat de o respingere în față a portarului ucrainenilor  și a reluat din prima, pe jos, în forță, de la marginea careului de 16 metri.

Deși arbitrul a validat golul, specialiștii VAR au intervenit și au analizat faza. Dar până la urmă, golul a fost validat.

După numai 6 minute, min. 58 ,  Gol din nou Olanda! Marchează  Weghorst și olandezii conduc acum cu  2-0! Atacantul lui Wolfsburg a șutat din interiorul careului pe jos, mingea din portar a deviat în plasă, dar la faza precedentă șutului ucrainenii au solicitat fault în atac.

Reprezentanții Curții Regale, aflați și ei în tribună, dansează de bucurie…Dar, surpriză! În min. 75 ,  Gol UCRAINA: 2-1! Autor, Yarmolenko, cu un gol superb, de generic! ”Șeptarul” ucrainenilor a șutat de la marginea careului de 16 metri, cu stângul, direct la păianjenul din dreapta porții lui Stekelenburg.

După doar 4 minute, când toată lumea credea că a fost  vorba doar de o întâmplare, în  min. 79,  Gol din nou UCRAINA: 2-2! Stadionul amuțește.  Înscrie  Yaremchuk care  a reluat impecabil cu capul, din interiorul careului, după o fază fixă.

 Puținii suporteri ai Ucrainei , aflați în tribună,  sunt în delir. Olandezilor nu le vine să creadă. Jucătorii Țărilor de Jos se reped în atac, conștienți că nu mai au decât puțin până la finalul partidei. Jucătorii lui Shevchenko se mulțumesc să tragă de timp , sperând,  eventual să scape pe contraatac.

Vine însă min. 85 în care fundașul dreapta de la PSV Eindhoven,  Dumfries, se înalță la o centrare, și reia imparabil cu capul, din interiorul careului. Olanda este iar în avantaj: 3-2!

Ucraineenii sunt dezolați… Yaremchuk este surprins de camerele tv, urlând de necaz, privind insistent către ceasul de pe tabela de marcaj a stadionului. Deși meciul este prelungit cu 5 minute, până la final nu se mai întâmplă nimic altceva decât câteva dueluri încrâncenate între jucătorii celor două echipe.

Meciul se încheie cu victoria Olandei cu 3-2 !

Olandezii sunt astfel marii favoriți ai acestei grupe. Dacă vor reuși să termine pe primul loc, aceștia vor juca împotriva locului trei din grupele D, E sau F. în timp ce ucrainenii se consolează cu ”bijuteria” lui Yarmolenko, ce va candida cu siguranță  la golul turneului.

(Jurnal)