Miercuri , 26 februarie,  poliţiştii giurgiuveni au desfăşurat mai multe acţiuni de amploare, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi diminuarea fenomenului infracţional.

Încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri, poliţiştii de ordine şi siguranţă publică au acţionat în incinta şi zonele adiacente celor 18 instituţii de învăţământ din municipiul Giurgiu, urmărind depistarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în zonă, a celor cu comportament deviant şi diminuarea riscului violenţelor între minori. Poliţiştii giurgiuveni au mai urmărit depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care deţin  bunuri suspectate că ar proveni din comiterea de infracţiuni (furturi, tâlhării etc), a celor care deţin obiecte interzise potrivit dispoziţiilor Legii nr. 61/1991, precum şi prevenirea/combaterea activităţilor ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă, prin care se aduc prejudicii importante bugetului de stat . Vizați au fost și cei care fac evaziune fiscală, comerţ ilicit, transport de bunuri şi produse agroalimentare fără documente de provenienţă, furturi etc.

Au fost constatate 34 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 9.070 lei, din care 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două  pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Filtre rutiere în zonele cu risc major pentru elevi

Totodată au fost instituite filtre rutiere, efectuându-se controale în mai multe locaţii din municipiu, considerate cu risc rutier, mai ales la ore de vârf, în special în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.  Cu această ocazie poliţiştii rutieri au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în special pentru neacordarea de prioritate, lipsa centurii de siguranţă, traversarea neregulamentară, și altele, reţinând 7 permise de conducere.

La aceste acţiuni au participat 40 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu, din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, sprijiniţi de 9 de jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu şi alți 6 poliţişti locali. (Jurnal PRESS)

 

1 COMENTARIU