Claudia Miţoi, din comuna Malu suferă de o boală gravă, care îi pune viaţa în pericol. Ea suferă de litiază veziculară şi obezitate morbidă. La cei doar 38 de ani, femeia a ajuns să cântărească 206 kilograme.

Claudia Miţoi a fost consultată în ultimii ani de mai mulţi medici specialişti, toţi indicând aceeaşi soluţie: chirurgie bariatrică. Operaţia constă în micşorarea stomacului. Familia Claudiei Miţoi a găsit şi clinica la care ar urma să se efectueze intervenţia chirurgicală: Delta Pro Medica, aceeaşi clinică ce a efectuat şi operaţia lui Stelian Jurcă, cel mai gras român, caz bine mediatizat la noi în ţară. Familia Miţoi caută însă modalitatea prin care ar putea  salva viaţa tinerei. Suma  necesară investigaţiilor, operaţiei propriu-zise şi medicaţiei post-operatorii este imposibilă pentru posibilităţile soţului care lucrează ca agent de pază la o firmă din Capitală. Cheltuielile „pre” şi „pro” – operatorii se ridică la aproape şase mii de euro (200 de lei consultaţia, 1800 de lei investigaţiile de specialitate, 2200 de lei investigaţiile probelor respiratorii – polisomnografie şi masca CPAP – 3800 de euro kitul operator şi alţi o mie de euro costul medicamentelor necesare recuperării după intervenţie. De când vremea a devenit caniculară, Claudia aproape că nu se mai poate ieşi din casă. Se mişcă din greu şi abia reuşeşte să facă de mâncare celor doi copii (băiatul, Marius, elev la un liceu din oraş, în clasa a XI-a, şi Iulia, care din toamnă va merge la Şcoala cu clasele I – VIII din Malu), familia fiind obligată să se descurce cu cei aproape opt sute de lei câştigaţi de soţul femeii.

„La acest moment, cazul acestei tinere reprezintă o prioritate pentru noi”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, preşedintele Asociaţiei EDEN GREEN din Malu, Eugen Şoavă. „Am demarat o acţiune de strângere de fonduri pentru ca tânăra să nu mai fie nevoită să anuleze, pentru cine ştie a câta oară, intervenţia chirurgicală. Mergem, deocamdată, din casă în casă, şi fiecare donaţie, oricât de mică, este binevenită. Până în prezent, am aflat că au fost viraţi în contul deschis pe numele Claudiei Miţoi 15 milioane de lei vechi, de către Consiliul Local Malu. Salutăm acest lucru, dar nu ne putem opri aici. Această femeie trebuie ajutată, mai ales că are doi copii de care trebuie să aibă grijă în continuare”, mai spunea Eugen Şoavă.

Solidară cu suferinţa Claudiei, publicaţia noastră pune la dispoziţia tuturor celor ce vor să doneze bani pentru intervenţia chirurgicală, contul deschis pe numele acesteia:

RO58BRDE190SV1231611900, deschis la BRD Groupe Societe Generale Sucursala Giurgiu.

Oana CĂLIN