O sută de angajaţi ai Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu au fost disponibilizaţi de la 1 aprilie ca urmare a planului de restructurare practicat de societatea de distribuire a agentului termic, Giurgiu.

”Nu e o păcăleală de 1 aprilie”, ne spunea directorul SCUT, Sorin Cepraga. “Un număr de o sută de oameni dintre cei 370 de angajaţi au fost disponibilizaţi începând de astăzi” (n.n.- joi 1 aprilie). El mai spunea că disponibilizarea personalului a fost făcută ca urmare a restrângerii de activitate, dar şi ca urmare a încetării distribuirii de agent termic în municipiu. Directorul Cepraga mai preciza că au cântărit în această decizie şi modernizările efectuate în cadrul procesului de producţie dar şi faptul că societatea funcţionează pe gaze şi nu mai sunt necesari atâţia oameni pentru încărcarea şi descărcarea cărbunelui sau a păcurii folosite în cantităţi mari în anii trecuţi, pentru funcţionarea centralei.

Cei disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechimea în muncă pe care au avut-o în unitate. Totodată, conducerea societăţii preciza că se aşteaptă să se confrunte cu noi probleme financiare datorită faptului că locuitorii municipiului vor amâna plata facturilor pentru energia termică primită în această iarnă până la sosirea următorului sezon rece. SCUT Giurgiu are datorii, la această dată, către furnizorul de gaze în valoare de zece milioane de lei noi.

JGR