O secție de dializă ar putea funcționa curând, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

0
1168

Într-un dialog purtat recent  cu managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș CHIVU (foto),  am aflat ce se va întâmpla cu clădirea veche a secției de neurologie, după ce va fi gata cea nouă, aflată în prezent  în construcție cât și  faptul că foarte curând  bolnavii de diabet vor putea fi dializați în acest spital.

 

În  locul secției de neurologie din Spitalul Județean, este posibil să se mute sediul administrativ, întrucât clădirea actuală este veche și insalubră. Avem în plan un laborator  anatomo-patologic… este nevoie și de unul de medicină legală.  Rearanjăm totul și ne gândim la o secție de dializă în cadrul Spitalului. După cum știți foarte bine, secția a fost  cu ceva timp în urmă, desființată, serviciul fiind asigurat în sistem privat. 

Astfel, Spitalul  alocă foarte mulți bani cu pacienții  care trebuie dializați, întrucât  noi suportăm toate costurile, pacienții fiind  trimiși în privat. De aceea avem în structura Spitalului prins o secție de dializă și ar fi un lucru util să facem acest lucru. Suntem în discuții deocamdată pe această temă, dar cred că  se va materializa cât de curând, probabil în luna septembrie sau cel târziu până la sfârșitul acestui an – ne mai preciza managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

(Jurnal)