O polițistă de frontieră din PCTF Giurgiu, lăudată de un binecunoscut blogger, pentru disponibilitatea ei…!

0
3925

”Maria Magdalena Dascălu este polițist de frontieră de doar 10 zile,  proaspăt absolventă a Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea” – scriu colegii acesteia pe pagina de facebook.

Aceștia au dorit să îi facă Mariei o surpriză, postând povestea acesteia din prima zi de lucru în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, care a coincis cu zilele din sărbătoarea Paștelui. O poveste care ne-a emoționat și care vorbește lesne despre caracterul frumos al unora dintre tinerii de astăzi…

Această zi reprezintă pentru ea nu doar proba profesionalismului, ci și a umanităţii şi zâmbetului. Fiind de serviciu, pe sensul de intrare în țară, din mașina la care Maria urma să efectueze un control de rutină a coborât un bărbat, care a venit în grabă la ea și, din dorința de a le face o glumă fetițelor lui, a rugat-o să se prefacă că va confisca plasa cu jucăriile cumpărate în vacanță – scriau colegii Mariei în postarea lor.

Maria ne-a spus că la început a ezitat, dar faptul că îi plac foarte mult copiii a facut-o să intre în jocul tatălui, luându-și rolul în serios, deși se abținea cu greu să nu râdă.  A anunţat că sacoşa cu jucării se confiscă şi a plecat cu ea spre toneta de control și tare ar fi vrut să vadă chipul copiilor în acele momente. Auzea doar vocile fetelor cum o rugau să nu le ia jucăriile şi, după numai doi paşi, nu a mai rezistat şi s-a întors, cu chipul radiind de zâmbet, să le returneze jucăriile. Iar expresia fetiţelor, spune Maria că a fost inegalabilă: fericirea în forma cea mai pură!

Noi am aflat despre această întâmplare citind povestea de pe blogul tatălui, cunoscutul blogger Mihai Vasilescu, care a dorit să îi mulțumească colegei noastre.

Polițiștii de frontieră  giurgiuveni au redat la rândul lor și textul bloggerului, cu scopul de a-i face o surpriză plăcută colegei lor:

Doamna polițist, mi-a fost jenă să vă întreb cum vă numiți, dar o să vă mulțumesc și fără să știu cum vă cheamă. Uneori e mult mai important să fii om, înainte de a fi om al legii.

Mi s-a părut foarte tare că în prima zi de Paști, în loc să fiți acră și nervoasă pe motiv că sunteți de serviciu când toată lumea e liberă, ați participat la o glumă pe care v-a propus-o un necunoscut care mai părea și ușor nebun. Treabă pentru care pălăria mea se află în colbul de la picioarele dumneavoastră. 

N-aveți de unde să știți, dar tot drumul spre casă, fetele au vorbit doar despre cât de tare a fost păcăleala. Poimâine, când mai începe și școala, să fiți pe fază, că probabil o să sughițați mult. Altfel, sunteți foarte tare, încă o dată: mulțumesc!

 La finalul acestei povestiri adevărate, colegii Mariei i-au mulțumit acesteia pentru disponibilitatea ei, pentru modul în care s-a comportat, făcând cinste uniformei de polițist de frontieră:  Maria, îți mulțumim pentru prezența de spirit de care ai dat dovată și suntem siguri că vom mai auzi lucruri frumoase despre tine!

Mulţumim şi domnului Mihai Vasilescu Blog  pentru relatarea acestei situaţii şi aprecierile formulate – au mai scris polițiștii de frontieră giurgiuveni în postarea lor.

–––––––––––––––––––––––––––––

Puteți citi întreaga poveste așa cum a fost, accesând linkul:  https://mihaivasilescublog.ro/2023/04/17/inainte-legii-conteaza/