nMunicipalitatea a găzduit ieri, 26 mai, o nouă întâlnire de lucru româno-bulgară între reprezentanții orașelor înfrățite Giurgiu și Ruse, în vederea organizării crosului transfrontalier ce va avea loc pe 24 septembrie în cadrul inițiativei „Ruse – Oraș European al Sportului în 2016″.

Orașul înfrățit Ruse a primit această distincție în urma unei candidaturi ce a presupus un program bine elaborat și de asemenea parteneriate care să depășească granițele fizice ale Bulgariei. Primăria Giurgiu și-a declarat suportul pentru această inițiativă, prima întâlnire de lucru după ceremonia de deschidere având loc anul acesta pe 15 aprilie.

În cadrul întalnirii de ieri, partea română a fost reprezentată de administratorul public Niculae Ghiță, Direcția Programe Europene, Poliția de Frontieră Română, Direcția Poliția Locală, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu, Direcția Județeană de Tineret și Sport Giurgiu, iar orașul vecin, de Poliția de Frontieră Bulgară și de Comitetul de organizare a evenimentului înființat de Ruse în acest scop. Cele două părți au pus la punct unele detalii organizatorice privind evenimentul sportiv transfrontalier din această toamnă. Astfel, crosul se va desfășura pe un traseu de patru kilometri, din centrul orașului Ruse până în centrul orașului Giurgiu. Se estimează participarea a două-trei sute de participanți, cu vârsta peste de 18 ani. De asemenea, se va înființa un centru de înscriere româno-bulgar pentru verificarea datelor de identificare a participanților. Cei interesați se vor putea înscrie și online, pe site-ul trilingv româno-bulgaro-englez: run.ruse-giurgiu.eu.