spectacolul-catuselor-de-la-parchete-in-atentia-csm-am-primit-semnale-de-la-ambasade-in-alte-tari-300317Sâmbătă după amiaza,  scandal şi confuzie în comuna Frăteşti. Victimele incidentului, doi tineri din sat, au ajuns în cele din urmă la Postul de Televiziune  Antena 1…

Realizatorii postului Antena 1 au rămas cu gura căscată, sâmbătă după amiaza,  atunci când au fost vizitaţi  de doi locuitori ai comunei Frăteşti,  judeţul Giurgiu,  ce solicitau să le predea o pereche de cătuşe. Cei doi cetăţeni, vizibil speriaţi, au povestit că în acea după amiază,  fuseseră implicaţi , volens – nolens, într-un scandal iscat între organele de poliţie locale şi câţiva consumatori ai unui bar din localitate. Ameninţaţi de poliţişti – după cum declarau cele două persoane, reporterilor TV – cei doi  au încercat să fugă pentru a scăpa de eventualele agresiuni ale acestora.

Frăteştenii  mai povesteau că unul dintre poliţişti  i-ar fi  ameninţat chiar că va folosi pistolul din dotare şi că s-au trezit la un moment dat cu o pereche de cătuşe la picioare, în timp ce se depărtau în fugă de locul incidentului, cătuşe despre care cei doi au declarat că au fost aruncate după ei.

Tinerii au recuperat  cătuşele şi s-au îndreptat către postul de televiziune, explicând faptul că au ales această soluţie din teama ca nu cumva agresiunile să fie puse în aplicare în cazul în care ar fi ajuns  să predea cătuşele direct la poliţie. Dincolo de anecdotica acestei situaţii observăm faptul că cetăţenii au din ce în ce mai puţină încredere în autorităţi. De subliniat şi intervenţia penibilă a primarului Marian Cărăţeanu pe postul de televiziune, care a tot făcut precizarea că cei doi tineri frăteşteni sunt certaţi cu legea.  Ce a omis Cărăţeanu  să spună este faptul că el însuşi are zeci de plângeri penale şi că din câte am înţeles de la un consilier local, recent s-a  început urmărirea penală, „in rem”, împotriva sa.

Totodată acest caz ne confirmă teoria că tot mai mulţi dintre cei care ar trebui să ne apere, au ajuns astăzi, după 26 de ani de democraţie, să ne creeze probleme, semănând în noi suspiciune şi frică în loc de siguranţă şi încredere.

2 COMENTARII

  1. Nu e bine să arunci cu pietre?!,de ce să așteptăm un pic să vedem despre ce este vorba?,de ce să ascultăm punctul de vedere al părților implicate?și după ce avem cît de cît o concluzie să ieșim în presă ,scriem așa de dragu de a cscrie ,așa ca să dăm și noi cu pietre,ca Antena 3 acum a scos știrea din grilă ,de ce? firește că d-na porumbel care are mintea cît oul păsării care-i poartă numele a făcut ce faceți și dumneavoastră,a rîs toată ziua , și cînd a avut un punct de vedere autorizat și-a înghițit limba,apropo în afară de acea prestație lamentabilă acel primar nu are nimic cu acel caz,a picat ca musca-n lapte că a fost sunat și atît poate el ,dar repet acolo a fost altceva decît ce a apărut în presă.O să vedeți.

  2. Uite domnule ca sa vezi! Cetatenii, onesti si nevinovati de nimic, au fost domne` ca sa vezi, alergati de politie si jandarmerie si s-a aruncat cu catuse dupa ei, de parca se arunca cu catusele ca cu pietre…. Si uite-asa onestii si cinstitii cetateni, dintre care cel putin doi au cazier judiciar pentru diverse infractiuni si au fost eliberati recent din penitenciar, au fost agresati si haituiti fara motiv domne`!! Ca sa vezi ce nedreptati se intampla in tara asta!