Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat cinci cetăţeni libanezi, din care o mama cu patru copii, ce  încercau să intre ilegal în ţară .

Joi 25 septembrie, ora 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen condus de un cetățean libanez, cinci persoane ( o femeie  și patru minori) care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate germane. La verificarea documentelor, poliţiștii de frontieră au constatat diferențe între fotografiile din acte și pasagerii mașinii, stabilind faptul ca acestea nu le aparțin. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni libanezi cu vârste cuprinse între 4 şi 34 de ani.

În timpul cercetărilor, femeia ( mama celor patru copii), a declarat că au călătorit cu avionul din Beirut până în Varna  ( Bulgaria) unde s-au întâlnit cu fratele acesteia, nimeni altul decât șoferul autoturismului. El  le-a înmânat documentele soţiei și copiilor lui. Conform protocolului româno – bulgar încheiat, peroanele şi documentele de călătorie au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Marian TARU)